Album Posledné tango ušili Marcelovi Palonderovi na mieru

NETKY.SK • 25 November 2016, 14:09 • 2 min
Album Posledné tango ušili Marcelovi Palonderovi na mieru

BRATISLAVA - Známemu spevákovi, hudobníkovi a skladateľovi Marcelovi Palonderovi ušili podľa jeho slov nový album Posledné tango na mieru. Práca autora hudby Henricha Leška a ministra kultúry Mareka Maďariča, ktorý napísal texty piesní, Palondera okamžite oslovila.

slovakia

left justify in out

"Myslím, že to je ušité na speváka môjho veku so všetkým, čo k tomu patrí. Keď ma Henrich Leško a Marek Maďarič minulý rok oslovili s myšlienkou vytvoriť takýto album, veľmi sa mi ich nápad zapáčil, tak sme sa hneď pustili do príprav," povedal Palonder v rozhovore pre agentúru SITA.


Niekoľko skladieb, ktoré sa objavili na čerstvej štúdiovke, napísala pôvodne dvojica tvorcov pre divadelnú hru Dáma bez kamélie. Tie následne doplnili novými piesňami. Na prácu na jednotlivých skladbách si pritom vraj vyhradili dostatok času. "Pri príprave albumu sú celkom žiaduce aj občasné pauzy, je príjemné nechať veci uležať. Nikam sme sa neponáhľali, aby tie skladby chytili patinu," poznamenal 52-ročný rodák z Humenného.


Album Posledné tango je podľa neho najmä o živote. "Z môjho pohľadu tie skladby nie sú o pesimizme, ale o živote. Človek počas života zažije veľa vlnoviek. Sám som ich niekoľko okúsil, no časom som voči nim získal imunitu," podotkol spevák, podľa ktorého sa Maďaričove texty hodia do úst človeka v zrelom veku. "Mám rád Marekove texty. Sú civilné, bez prílišného klišé, vyjadrujú život a príbehy človeka, ktorý už niečo prežil. Na nič sa to nehrá. Našiel som sa v nich," uviedol Palonder, ktorý na album prizval i priateľku svojho synovca, herca a speváka Tomáša Palondera, herečku Kristínu Greppelovú.

 

Tá si zaspievala hneď v piatich z dvanástich skladieb. "Hľadali sme speváčku, ktorá by bola vášnivá, citlivá, so životnou skúsenosťou a so zaujímavým hlasom. Jednoducho Kika. Poznáme sa roky a bola pre nás všetkých jasnou voľbou," podotkol hudobník, ktorý plánuje budúci rok s albumom vyraziť na turné.


"Zároveň som už začal pracovať aj na ďalšom albume. S mojimi kolegami hudobníkmi sme sa dohodli na oživení projektu Tango Ultimo, pre ktorý som v uplynulom období napísal veľa nových skladieb. Mám rád obdobia, keď sa niečo tvorí a niečo sa rodí. Nemám rád, keď sa hudba robí povrchne. Tangu som sa pred časom oddal a myslím, že to je krásny projekt. Dúfam, že ním obohatíme našu hudobnú scénu," uzavrel Palonder.

 





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies