Aký význam má pre náš život voda? Zaujímavé prednášky a aktivity si pre deti pripravilo múzeum v Michalovciach

NETKY.SK • 4 Marec 2024, 10:30 • 2 min
Aký význam má pre náš život voda? Zaujímavé prednášky a aktivity si pre deti pripravilo múzeum v Michalovciach

Zemplínske múzeum v Michalovciach organizuje v dňoch od 18. do 22. marca 2024 sériu prednášok a kreatívnych aktivít o vode a jej význame pre život. 22. marca 2024 si totiž každoročne pripomíname svetový deň vody.

slovakia

left justify in out

Pri tejto príležitosti múzeum pozýva žiakov 3., 4. a 5. ročníka základných škôl, aby si prišli spestriť vyučovací proces a zároveň sa niečo nové dozvedieť. Tento náučný týždeň bude viesť Lívia Želisková, kurátorka prírody Zemplínskeho múzea.

„Sme radi, že môžeme žiakom základných škôl ponúknuť mimoškolské kreatívno-vzdelávacie aktivity, z ktorých budú mať možnosť odniesť si nové užitočné informácie. Prednášky budú venované významu vody vo všeobecnosti, vodným biotopom, významu vody pre živočíchy a rastliny, i životu organizmov vo vode. Chýbať nebude ani ukážka preparátov vodného vtáctva, rýb, cicavcov a bezstavovcov zo zbierkového fondu múzea. Po prednáškach bude nasledovať laboratórne pozorovanie rôznych mikroorganizmov a iných živočíchov žijúcich vo vode, čím získajú vedomosti aj zážitkovou formou. V tvorivých dielňach zapoja svoje kreatívne zručnosti. Aktivity súvisiace s tematikou prednášky si pre žiakov pripraví Lívia Želisková v spolupráci s múzejnými animátorkami. Veríme, že to bude prínosný týždeň, ako pre žiakov, tak aj pre naše múzeum,“ uviedla riaditeľka Zemplínskeho múzea Stanislava Rovňáková.

Prednášky a s nimi súvisiace aktivity sú určené pre žiakov 3., 4. a 5. ročníka základných škôl. Prebiehať budú v čase o 8.00 a o 10.00 hod. Na podujatie sa školské triedy môžu prihlásiť prostredníctvom svojich pedagógov, a to buď na telefónnom čísle 056/ 644 1093 alebo emailom na info@zemplinskemuzeum.sk. Vstupné na aktivitu je určené vo výške 2,50 na jedného žiaka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Zemplínske múzeum v Michalovciach
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies