Obyvatelia izolovaných mestečiek zažívajú nudu i nedostatok rúšok

NETKY.SK • 28 Február 2020, 8:10 • 2 min
Obyvatelia izolovaných mestečiek zažívajú nudu i nedostatok rúšok

SAN FIORANO - Obyvatelia a návštevníci desiatich malých miest v talianskom regióne Lombardsko a jedného v Benátsku, ktoré talianska vláda uzavrela a nariadila v nich dočasnú izoláciu s cieľom zastaviť šírenie nákazy koronavírusom, zažívajú nudu a niektorí už nedokážu vydržať za zatvorenými dverami a na ulici hrajú napríklad karty, informovala vo štvrtok agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

V týchto mestečkách, kde je od nedele uzavretých viac ako 50.000 ľudí, sa nedajú kúpiť aktuálne noviny, a jedným z najväčších problémov pre ľudí, ktorí sú v nich izolovaní, sa stali rúška na tvár, respektíve otázka ako ich zohnať, uvádza Reuters.

 

Chýbajú rúška

"Nemáme rúška... ak si ich objednáte v lekárni, dorazia až na ďalší týždeň," povedal 35-ročný učiteľ Marzio Toniolo z lombardského mestečka San Fiorano, ktorý Reuters o situácii denne informuje.

 

 

"Každý, kto potrebuje ísť nakupovať do supermarketu, na miesto, kde sú ďalší ľudia, sa musí chrániť, nosiť rúško a rukavice. Takže každý ako ja, kto si tieto veci nekúpil vopred, má problém," dodal.

 

Najviac nakazených v Európe

V Taliansku je momentálne najvyšší počet nakazených koronavírusom zo všetkých európskych krajín. Ochoreniu, ktoré vírus spôsobuje, tam už podľahlo 17 ľudí, zatiaľ čo 655 ďalších je infikovaných.

 

 

Vo vstupe aj odchode z mestečiek v karanténe bránia ľuďom policajné zátarasy. Medzi ich obyvateľmi sa rôznia aj názory na efektívnosť rúšok. Niektorí ľudia ich nosia, iní nie.

 

Miestni sa však napriek tomu nevzdávajú radosti a osláv dôležitých udalostí, píše Reuters. Dodáva, že malý chlapec v inom lombardskom mestečku Casalpusterlengo sa odmietol vzdať karnevalových osláv a na ulicu vyšiel prezlečený za Supermana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona