Medvedev: Američania by mali prosiť Moskvu!

NETKY.SK • 21 Jún 2022, 06:08 • 2 min
Medvedev: Američania by mali prosiť Moskvu!

MOSKVA - Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev je v súčasnosti podpredsedom Ruskej bezpečnostnej rady. V pondelok uviedol, že nemá zmysel viesť rozhovory so Spojenými štátmi o obmedzení jadrových zbraní.

slovakia

left justify in out

Moskva by mala podľa jeho slov radšej počkať, kým Američania budú prosiť o rokovania. TASR správu prevzala od agentúry Reuters. „Teraz je všetko mŕtva zóna. Teraz nemáme žiadne vzťahy so Spojenými štátmi. Sú na nule Kelvinovej stupnice," napísal na sociálnej sieti Telegram.

 

img

 

V roku 2010, keď bol Medvedev ešte ruským prezidentom, podpísal v Prahe zmluvu START 3 (Strategic Arms Reduction Treaty). Signatárom za USA bol vtedajší prezident Barack Obama. Platnosť tohto dokumentu predĺžili vo februári 2021 o päť rokov, do roku 2026.

 

img

 

Rusko a Spojené štáty vlastnia asi 90 percent všetkých jadrových hlavíc, pričom každá z týchto dvoch krajín má okolo 4 000 kusov tejto munície, uvádza Reuters na základe prepočtov Federácie amerických vedcov (FAS). Agentúra pripomenula, že ruská invázia na Ukrajinu spôsobila najvážnejšie narušenie vzťahov medzi Moskvou a Západom od vypuknutia kubánskej raketovej krízy v roku 1962. Vtedy sa mnohí obávali, že svet je na pokraji jadrovej vojny.

 

Prečítajte si tiež: Rusi zničili ukrajinské veliteľské stanovište. Desiatky mŕtvych dôstojníkov!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona