REPORTÁŽ: Majk Spirit má nové hobby, jeho hrdinom je legenda Muhamamd Ali

NETKY.SK • 21 November 2021, 12:00 • 2 min
REPORTÁŽ: Majk Spirit má nové hobby, jeho hrdinom je legenda Muhamamd Ali

To, že by mal v rámci Fight Night Challenge, kde sa proti sebe postavia najmä raperi, bojovať v máji, sa dozvedel od Netiek. Zastihli sme ho na tlačovej konferencii k spomínanej udalosti a trochu ho vyspovedali.

slovakia

left justify in out

„Bude to v máji? To som ešte nepočul, ale áno, súhlasil som s tým, že druhom kole dám zápas. Ešte to nie je na sto percent potvrdené, ale beriem to tak, že idem do toho a začal som na sebe makať,“ prezradil na úvod. Nečudo, že nevedel. Organizátori sa prioritne venovali decembrovému turnaju a na margo májového odznelo iba to, že sa všetko včas dozvieme na ich stránke.

 

Známy raper je, ako ľudovo hovorí, „vcajku“. Vyštudovaný ekonóm podniká všetkými smermi, kryptomeny nevynímajúc, hudbe sa venuje úspešne naďalej a rodinka Dušičkových takisto funguje na sto percent. Čo viac by mohol chcieť? Chce. Boxovať.

 

Prečo zmenil názor?

 

Iba mu teraz pribudla starosť navyše. So zápasom súhlasil a začal s prípravou. Musel. Je totiž začiatočník.

 

„Konkrétne boxu som sa nikdy nevenoval, je to pre mňa úplná novinka. Robil som len thajský box rekreačne, skôr však trénujem klasický tréning vo fitku,“ priznal sa narovinu. „Box bol pre mňa také, že čo taký box? Až teraz začínam objavovať krásu tohto športu, pochopil som, že má tiež svoju hĺbku, je to svojím spôsobom veda, takže postupne sa k tomu dostávam a celkom sa mi začína páčiť. Našiel som si trénera, jedného na box a druhého na na kondičnú prípravu,“ vysvetlil zmenu postoja.

 

Keďže robil rekreačne thajský box,  je vysoký a má dlhé nohy, dlhé ruky a ako bývalý futbalista vie slušne kopať, mnohí mu hovorili, že mal radšej ostať pri ňom.

 

„Thajský a klasický box porovnávať nejdem, naozaj som ho robil iba okrajovo, ani som ho nemal radšej spomínať. Pravda je taká, že som mal vždy rád šport, rád som sa hýbal, nikdy som nechcel byť športové hovado.“

 

img

Na koncerte s H16. Onedlho bude mať nový rozmer – boxerský.

 

 

Ľudia nemusia mať iba jeden rozmer

 

Samozrejme, boli sme zvedaví aj na to, či sleduje veľké svetové duely. Vraj áno, videl väčšinu zásadných fightov. Boxerov je veľa a stále pribúdajú noví. Preto nás Majk prekvapil odpoveďou, kto je jeho vzorom v ringu.

 

„Môj hrdina je Muhammad Ali. To je pre mňa typ boxera, ktorého rešpektujem, ktorý prerástol boxerskú škatuľku, bol viac ako boxer, a to ma baví,“ zamyslel sa a pokračoval: „Ľudia nemusia mať iba jeden rozmer; raper nemusí zostať len raperom, boxer len boxerom. To je ďalšia vec, ktorú chcem ukázať. Ukázať, že sme všetci niekoľkorozmerové bytosti a počas našej existencie môžeme zažiť viac kariér.“  

 

img

Teraz musí medzi rodinu, podnikanie a rap vtesnať aj tréningy.

 

 

Hlavne nech to nie je otročina

 

V súvislosti s novou výzvou prišli aj mierne, ale riešiteľné komplikácie.

 

„Musím si nájsť rytmus dňa. Mám rodinu, veľa iných projektov, podnikám, chcem robiť naďalej hudbu, nový album… preto si musím inak rozvrhnúť svoj denný režim, aby som vedel, že to budem zvládať, ale hlavne, že ma to bude tešiť. Že to nebude otročina. Aby som si to, že na sebe makám, vedel užívať.“  

 

 

 

Pozrite si rozhovor s Majkom Spiritom, v ktorom vám prezradí viac nielen o boxe.

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať: Obrancu City Mendyho obvinili z ďalších dvoch znásilnení




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies