Akútnu hrozbu v Nemecku predstavuje až 430 islamských extrémistov

NETKY.SK • 11 December 2015, 11:40 • 2 min
Akútnu hrozbu v Nemecku predstavuje až 430 islamských extrémistov

BERLÍN - Šéf nemeckej domácej spravodajskej služby vyhlásil, že 430 islamských extrémistov v krajine je pokladaných za takých nebezpečných, že môžu kedykoľvek spáchať vážny zločin. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prezident Spolkového úradu na ochranu ústavy (BfV) Hans-Georg Maassen vo štvrtok večer pre verejnoprávnu stanicu MDR povedal, že bezpečnostné služby týchto extrémistov pozorne sledujú.

 

Maassen dodal, že nedávne rozhodnutie nemeckého parlamentu poslať vojakov do nebojových operácií ako podporu boja medzinárodnej koalície proti organizácii Islamský štát (IS) v Sýrii nezvyšuje riziko útokov na území Nemecka.

 

Šéf domácej tajnej služby oznámil, že bezpečnostné služby majú záujem o to, aby im migranti poskytovali informácie o svojich prípadných spolucestujúcich, ktorí by mohli plánovať útoky v Nemecku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies