Aktivisti pred americkou základňou protestovali proti útokom dronov

NETKY.SK • 12 Jún 2016, 14:07 • 2 min
Aktivisti pred americkou základňou protestovali proti útokom dronov

BERLÍN - Tisíce demonštrantov vytvorili včera ľudskú reťaz pred americkou základňou Ramstein v juhozápadnom Nemecku.

slovakia

left justify in out

Vyjadrili tak svoj protest proti americkému programu útokov bezpilotných lietadiel, v ktorom údajne zohráva kľúčovú úlohu práve základňa Ramstein, informovala agentúra DPA.


Podľa organizátorov akcie niekoľkokilometrovú reťaz napriek daždivému počasiu vytvorilo asi 5000 ľudí. Polícia odhadla počet účastníkov na približne dve tisícky.


Ramstein, nachádzajúci sa neďaleko mesta Kaiserslautern v spolkovej krajine Porýnie-Falcko, je hlavnou americkou leteckou základňou v Európe.


Podľa aktivistov Ramstein slúži ako technologické centrum kontroverzného programu likvidácie militantov bezpilotnými lietadlami. Vlády Spojených štátov a Nemecka význam základne dlhodobo bagatelizujú a priamym otázkam na jej úlohu v dronovom programe sa vyhýbajú.


Podľa internetovej stránky Intercept, ktorá pôvodne slúžila ako platforma na zverejňovanie dokumentov získaných Edwardom Snowdenom, zohráva základňa v Ramsteine ústrednú úlohu pri riadení útokov dronov na Blízkom východe, v Afganistane a v afrických krajinách.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies