Ako voľné dni zmenili termíny vyplácania dôchodkov

NETKY.SK • 22 December 2023, 09:45 • 2 min
Ako voľné dni zmenili termíny vyplácania dôchodkov

BRATISLAVA - Sviatočné dni na prelome rokov prinášajú viacero zmien do životov bežných občanov. Každého sa týkajú voľné dni a obmedzenia s nimi súvisiace napríklad pri nakupovaní či návštevách úradov. Menia sa aj výplatné termíny niektorých sociálnych dávok.

slovakia

left justify in out

Vianoce, Traja králi aj mimoriadny príspevok

Sociálna poisťovňa v tejto súvislosti upozorňuje poberateľov dôchodkov vyplácaných v hotovosti, že v čase vianočných sviatkov dôjde k zmene výplatného termínu. Dôchodky splatné 24. decembra 2023 budú vyplatené s dvojdňovým posunom o dva dni skôr už 22. decembra 2023.

 

K ďalšej zmene výplatného termínu dôchodkov vyplácaných v hotovosti dôjde v januári 2024, keď dôchodky splatné 6. januára 2024 budú vyplatené už 5. januára 2024

 

Sociálna poisťovňa v osobitnom režime vyplatila iba mimoriadny 300-eurový príspevok k 13. dôchodku, a to tým poberateľom, ktorí majú výplatný termín v 22. alebo 24. deň v mesiaci. Týmto dôchodcom zaslala Sociálna poisťovňa 300 eur na účet alebo poštovým poukazom na výplatu tak, aby ho mali k dispozícii najneskôr v stredu 20. decembra 2023.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: FinReport / Sociálna poisťovňa, Foto: SITA / Getty Images (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies