Ako dopadne odvolávanie Romana Mikulca? Sme rodina a SaS vyložili karty na stôl!

NETKY.SK • 29 Marec 2022, 13:28 • 2 min
Ako dopadne odvolávanie Romana Mikulca? Sme rodina a SaS vyložili karty na stôl!

BRATISLAVA - Mimoriadnu schôdzu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie inicioval Smer-SD. Podľa opozície nezvláda riadenie utečeneckej krízy vyvolanej vojnou na Ukrajine a zveril ju menším súkromným firmám.

slovakia

left justify in out

Poslanci Sme rodina ani SaS nebudú v Národnej rade (NR) SR hlasovať za odvolanie ministra. Prenechávajú kompetenciu prípadného vyvodenia zodpovednosti na hnutí OĽaNO. Mikulec by mal čeliť odvolávaniu v parlamente po skončení 60. schôdze, ktorá má pokračovať v stredu ráno.

 

img

Peter Pčolinský

 

„Ide o rezort, ktorý patrí hnutiu OĽaNO, pán minister je z hnutia OĽaNO a je to zodpovednosť hnutia OĽaNO. Čiže ak má byť vyvodená nejaká sebareflexia, treba túto otázku klásť hnutiu OĽaNO,“ uviedol pre TARS predseda klubu Sme rodina Peter Pčolinský.

 

Dodal, že Sme rodina je stabilný partner a v zmysle koaličnej zmluvy nebude hlasovať za odvolanie ministra. „Hoci osobne si myslím, že nejaká sebareflexia by mala prísť,“ podotkol Pčolinský s tým, že pri hlasovaní sa zrejme zdržia.

 

Prečítajte si tiež: Kritizovať nákup postelí a matracov je úbohé, vyhlásil Roman Mikulec

 

Ozrejmil, že zástupcovia rezortu vnútra na koaličnej rade vysvetľovali pochybnosti týkajúce sa zmlúv so súkromnými firmami na zabezpečenie humanitárnej pomoci na hraniciach s Ukrajinou. Po technickej stránke v zmluvách Pčolinský problém nevidí. „Čo sa týka ceny, spôsobu, tam problém nie je. Skôr vnímam iný rozmer, nazval by som ho etický, keďže ide o firmy blízke hnutiu OĽaNO. To sa ťažko vysvetľuje,“ poznamenal Pčolinský.

 

img

Roman Foltin

 

„Konanie ministerstva vnútra v prípade medializovaných informácií vzbudzuje viaceré otázky. Poslanecký klub SaS však nebude hlasovať za odvolanie Romana Mikulca v parlamente,“ uviedol podpredseda klubu SaS Roman Foltin. Politickú budúcnosť Mikulca vo funkcii ponecháva SaS podľa jeho slov na rozhodnutí hnutia OĽaNO a premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO).

 

K téme: Ak Mikulec zlyhá, OĽaNO bude konať, tvrdí Ján Budaj

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies