Remišová tvrdí, že odídenci zo strany Za ľudí vydržia v iných stranách maximálne do volieb

NETKY.SK • 14 Január 2022, 14:05 • 2 min
Remišová tvrdí, že odídenci zo strany Za ľudí vydržia v iných stranách maximálne do volieb

BRATISLAVA - Strana Za ľudí je stabilná, má stovky členov a nerozpadla sa. Vyhlásila to líderka strany a vicepremiérka Veronika Remišová. Strana má podľa nej aj vysoký potenciál rastu. Skonštatovala tiež, že nedávny rozkol v strane by spätne riešila oveľa skôr.

slovakia

left justify in out

„Dnes by som to už ukončila oveľa skôr, bolo by to lepšie pre stranu aj pre členov. Niektorí chronickí vyvolávači konfliktov, ktorí mali za sebou už zopár rozkolov v iných stranách, už boli dávno rozhodnutí a len si hľadali zámienku a vyvolávali nezmyselné konflikty," povedala Remišová. Podotkla, že o väčšine odídencov už takmer nepočuť a že v SaS, kde aktuálne pôsobia, vydržia nanajvýš do volieb. Ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú vníma rovnako ako iných kolegov z vlády. Podotkla, že to neznamená, že sa o Kolíkovej návrhoch nesmie diskutovať. Pluralitnú a otvorenú diskusiu označila vicepremiérka za dôležitú hodnotu demokracie.

 

img

 

Remišová tvrdí, že strana Za ľudí má potenciál rastu. Vyplynúť to malo podľa jej slov z nedávneho prieskumu, ako aj z toho, že ľudia oceňujú "protikorupčnú nepopulistickú politiku zdravého rozumu" strany i dodržiavanie sľubov. Pripomenula viaceré zmeny, ktoré sa strane podarilo presadiť, i postoj k povinnému očkovaniu. Podotkla, že rast percent počas pandémie zaznamenal najmä líder Smeru-SD Robert Fico, ktorý podľa nej "zneužíva strach, neistotu a únavu ľudí z pandémie".

 

img

 

Vicepremiérka tvrdí, že strana Za ľudí nestojí na jednej osobnosti. Považuje za logické, že predsedu, obzvlášť ak zastáva funkciu v exekutíve, vždy vidieť najviac. V strane podľa jej slov funguje viacero úspešných osobností, napríklad Dušan Velič, Tomáš Meravý, Obaidullah Mir či poslanci Národnej rady (NR) SR zo strany. „Médiá dávajú veľmi málo priestoru novým, neopozeraným tváram, napriek tomu, že robia prospešné veci," uviedla s tým, že pokiaľ neurobí niekto niečo šokujúce či nenapíše vulgárny status, nie je pre médiá zaujímavý.

 

Na otázku, či by v prípade nízkych preferencií išla do parlamentných volieb na kandidátku OĽaNO, reagovala, že to nie je téma dňa. Vyhlásila, že strana sa sústredí aktuálne na presadzovanie svojho programu, reformy, boj proti korupcii a riešenie ďalších tém. Posadnutosť sledovaním percent počas volebného obdobia podľa nej kazí politiku, pretože politici presadzujú to, čo im zvýši percentá, a nie to, čo je pre krajinu správne a prospešné.

 

Prečítajte si: Boris Kollár už zvolal okrúhly stôl o referende

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona