Ak Mikulec zlyhá, OĽaNO bude konať, tvrdí Ján Budaj

NETKY.SK • 27 Marec 2022, 15:16 • 2 min
Ak Mikulec zlyhá, OĽaNO bude konať, tvrdí Ján Budaj

BRATISLAVA - V prípade, že by minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) nevedel zreteľne vysvetliť zverenie manažovania utečeneckej krízy súkromným spoločnostiam, tak by OĽaNO urobilo konzekvencie. Vláda je presvedčená, že Mikulec robí, čo vládze. V diskusnej relácii Na telo na televízii Markíza to uviedol šéf envirorezortu Ján Budaj (OĽaNO). Nezaradený poslanec a člen mimoparlamentnej strany Hlas-SD Richard Raši poukázal, že situácia na východných hraniciach je zlyhaním štátu a Mikulec je toho svetlým príkladom.

slovakia

left justify in out

Budaj si chce „nechať prejsť“ celú situáciu o podpísaní zmluvy so súkromnými spoločnosťami rezortom vnútra. Bude o tom reč na vláde aj v parlamente. „Ak by nastalo zneužitie funkcie, OĽaNO vždy konalo a bude konať,“ poznamenal Budaj. Zároveň vylúčil, že by náhradou za Mikulca na poste šéfa rezortu vnútra mohol byť terajší poslanec Gábor Grendel (OĽaNO).

 

img

 

Mikulec podľa Rašiho podpísal niekoľko nevýhodných zmlúv a zlyhal ako vedúci krízového štábu. Opozičný poslanec v relácii spomenul, že ministerstvo vnútra v uplynulých dňoch podpísalo zmluvu na dodávku 500 poschodových postelí za 246 eur za jednu a 1 000 matracov v sume 114 eur za kus. „Je to predražené o 140 000 eur,“ tvrdí. Okolnosti o podpise tejto zmluvy Budajovi neboli známe.

 

Prečítajte si tiež: Boris Kollár má riešenie proti zdražovaniu. Kde chce zobrať peniaze?

 

Hlas-SD podľa Rašiho nepodporuje, aby protiraketové systémy S-300 išli na Ukrajinu. Mali by ostať na Slovensku a chrániť ho. Raši tvrdí, že SR nemá toľko nadbytočnej techniky, ktorú by mohlo poskytovať Ukrajine. „Keďže sme nárazníkovou zónou, naše lietadlá by mali ostať na Slovensku a chrániť vzdušný priestor NATO a teda aj nás,“ myslí si.

 

img

 

Podľa Budaja treba v prvom rade zabezpečiť východné hranice a riešením je Patriot. „V akom tempe sa bude nakladať s S-300, je na Naďovi,“ povedal. 

 

Slovensko by tiež podľa Budaja malo pokračovať vo vyhosťovaní ruských diplomatov. Raši s pokračovaním vyhosťovania súhlasí v prípade, že by sa zistilo, že diplomati vykonávali činnosť proti SR.

 

Možno vás zaujme: Dodáme Ukrajine S-300 a odpojíme ruský plyn a ropu? Aké máme možnosti?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies