Aké bude počasie na Prvý sviatok Vianočný?

NETKY.SK • 25 December 2019, 08:34 • 2 min
Aké bude počasie na Prvý sviatok Vianočný?

Prvý vianočný sviatok bude oblačný až zamračený. Predovšetkým na západe a severe Slovenska možno očakávať aj dážď alebo prehánky.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav informoval na svojej stránke, že počasie na Prvý sviatok vianočný bude oblačné. Teploty vystúpia na štyri až deväť stupňov Celzia, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami okolo dva stupne Celzia. Mierne ochladenie predpokladajú meteorológovia až koncom tohto týždňa.

 

img

 

Vietor bude pokojný
"Od západu postupuje do našej oblasti oklúzny front," komentoval SHMÚ. Takýto front vzniká spojením teplého a studeného. SHMÚ očakáva dnes bezvetrie alebo slabý vietor, v južnej polovici západného Slovenska severozápadný vietor s rýchlosťou 10 až 25 kilometrov za hodinu.

 

img

 

Vplyv počasia na hladinu riek
Po daždivých dňoch boli v niektorých okresoch juhovýchodného a severovýchodného Slovenska zvýšené hladiny riek, čo dnes ráno zodpovedalo prvému stupňu výstrahy. Ten sa však o 9:00 končí. Vo štvrtok 26. decembra počas druhého vianočného sviatku zas na severe Slovenska meteorológovia varujú pred snehovými jazykmi a závejmi, ktoré sa môžu ojedinele tvoriť vo výške nad 500 metrov.

 

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies