Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
15. nov. 2019Leopold
BratislavaBratislava 10°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
27.02.2019 07:00 Gurmán
Kuracie kúsky v sladko-kyslej pomarančovej omáčke
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
27.02.2019 07:00 Gurmán

Kuracie kúsky v sladko-kyslej pomarančovej omáčke



BRATISLAVA - Pomerne jednoduché a rýchle jedlo, ktoré poznáte hlavne z čínskych reštaurácií.


Suroviny:

900 g kuracie stehno (vykostené, bez kože), 3 hrnčeky, hladká múka, 1 hrnček kukuričný škrob, 1 ČL biele korenie (mleté), 1 PL soľ, 1 ks vajce, 1.5 hrnčeka voda, 2 PL olej

Sladko-kyslá pomarančová omáčka:

1 ČL rastlinný olej, 1/4 ČL čili vločky, 1 ČL zázvor (postrúhaný na jemno), 1 PL cesnak (postrúhaný na jemno), 1/4 hrnčeka kryštálový cukor, 1/4 hrnčeka hnedý cukor, 1/4 hrnčeka pomarančová šťava / džús, 1/4 hrnčeka ocot (ideálne ryžový), 2 PL sójová omáčka, 2 PL kukuričný škrob, 1 ČL sezamový olej

 

 

Postup:

Kuracie kúsky v cestíčku: Vo väčšej mise zmiešame hladkú múku, kukuričný škrob, mleté biele korenie a soľ. Následne pridáme vajce a vodu - dobre premiešame. Nakoniec za stáleho miešania pridáme olej. Kuracie mäso si nakrájame na menšie kusy a dáme do pripraveného cestíčka. Dobre premiešame, aby sa každý kúsok mäsa obalil v cestíčku. Necháme odležať v chladničke - cca 30 minút. Do hlbšej panvice alebo hrnca si dáme väčšie množstvo oleja, ktorý necháme rozhorúčiť. Následne v ňom vyprážame kuracie kúsky v cestíčku. Vypražené kuracie kúsky pokladáme na papierové obrúsky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja. 

 

Sladko-kyslá pomarančová omáčka: Na panvicu si dáme olej, čili vločky, zázvor, cesnak, kryštálový a hnedý cukor - premiešame a varíme na miernom ohni. Ďalej pridávame tieto suroviny - ocot, sójovú omáčku, kukuričný škrob rozmiešaný v troške vody (pridávame po častiach podľa potreby), pričom po pridaní každej zmes dobre premiešame. Potom do vzniknutej omáčky pridáme vypražené kuracie kúsky a dobre premiešame, aby sa nám každý kúsok obalil omáčkou. Nakoniec primiešame sezamový olej, premiešame a odstavíme. Podávame napríklad s ryžou alebo ryžovými rezancami, prípadne obohatené o jarnú cibuľku.

 

Prajeme dobrú chuť!



reklama


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok