Suroviny:
900 g kuracie stehno (vykostené, bez kože), 3 hrnčeky, hladká múka, 1 hrnček kukuričný škrob, 1 ČL biele korenie (mleté), 1 PL soľ, 1 ks vajce, 1.5 hrnčeka voda, 2 PL olej
Sladko-kyslá pomarančová omáčka:
1 ČL rastlinný olej, 1/4 ČL čili vločky, 1 ČL zázvor (postrúhaný na jemno), 1 PL cesnak (postrúhaný na jemno), 1/4 hrnčeka kryštálový cukor, 1/4 hrnčeka hnedý cukor, 1/4 hrnčeka pomarančová šťava / džús, 1/4 hrnčeka ocot (ideálne ryžový), 2 PL sójová omáčka, 2 PL kukuričný škrob, 1 ČL sezamový olej
Postup:
Kuracie kúsky v cestíčku: Vo väčšej mise zmiešame hladkú múku, kukuričný škrob, mleté biele korenie a soľ. Následne pridáme vajce a vodu - dobre premiešame. Nakoniec za stáleho miešania pridáme olej. Kuracie mäso si nakrájame na menšie kusy a dáme do pripraveného cestíčka. Dobre premiešame, aby sa každý kúsok mäsa obalil v cestíčku. Necháme odležať v chladničke - cca 30 minút. Do hlbšej panvice alebo hrnca si dáme väčšie množstvo oleja, ktorý necháme rozhorúčiť. Následne v ňom vyprážame kuracie kúsky v cestíčku. Vypražené kuracie kúsky pokladáme na papierové obrúsky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.
Sladko-kyslá pomarančová omáčka: Na panvicu si dáme olej, čili vločky, zázvor, cesnak, kryštálový a hnedý cukor - premiešame a varíme na miernom ohni. Ďalej pridávame tieto suroviny - ocot, sójovú omáčku, kukuričný škrob rozmiešaný v troške vody (pridávame po častiach podľa potreby), pričom po pridaní každej zmes dobre premiešame. Potom do vzniknutej omáčky pridáme vypražené kuracie kúsky a dobre premiešame, aby sa nám každý kúsok obalil omáčkou. Nakoniec primiešame sezamový olej, premiešame a odstavíme. Podávame napríklad s ryžou alebo ryžovými rezancami, prípadne obohatené o jarnú cibuľku.
Prajeme dobrú chuť!
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.