Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
20. sep. 2020Ľuboslav
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
27.02.2019 07:00 Gurmán
Kuracie kúsky v sladko-kyslej pomarančovej omáčke
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
27.02.2019 07:00 Gurmán

Kuracie kúsky v sladko-kyslej pomarančovej omáčke



BRATISLAVA - Pomerne jednoduché a rýchle jedlo, ktoré poznáte hlavne z čínskych reštaurácií.


Suroviny:

900 g kuracie stehno (vykostené, bez kože), 3 hrnčeky, hladká múka, 1 hrnček kukuričný škrob, 1 ČL biele korenie (mleté), 1 PL soľ, 1 ks vajce, 1.5 hrnčeka voda, 2 PL olej

Sladko-kyslá pomarančová omáčka:

1 ČL rastlinný olej, 1/4 ČL čili vločky, 1 ČL zázvor (postrúhaný na jemno), 1 PL cesnak (postrúhaný na jemno), 1/4 hrnčeka kryštálový cukor, 1/4 hrnčeka hnedý cukor, 1/4 hrnčeka pomarančová šťava / džús, 1/4 hrnčeka ocot (ideálne ryžový), 2 PL sójová omáčka, 2 PL kukuričný škrob, 1 ČL sezamový olej

 

 

Postup:

Kuracie kúsky v cestíčku: Vo väčšej mise zmiešame hladkú múku, kukuričný škrob, mleté biele korenie a soľ. Následne pridáme vajce a vodu - dobre premiešame. Nakoniec za stáleho miešania pridáme olej. Kuracie mäso si nakrájame na menšie kusy a dáme do pripraveného cestíčka. Dobre premiešame, aby sa každý kúsok mäsa obalil v cestíčku. Necháme odležať v chladničke - cca 30 minút. Do hlbšej panvice alebo hrnca si dáme väčšie množstvo oleja, ktorý necháme rozhorúčiť. Následne v ňom vyprážame kuracie kúsky v cestíčku. Vypražené kuracie kúsky pokladáme na papierové obrúsky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja. 

 

Sladko-kyslá pomarančová omáčka: Na panvicu si dáme olej, čili vločky, zázvor, cesnak, kryštálový a hnedý cukor - premiešame a varíme na miernom ohni. Ďalej pridávame tieto suroviny - ocot, sójovú omáčku, kukuričný škrob rozmiešaný v troške vody (pridávame po častiach podľa potreby), pričom po pridaní každej zmes dobre premiešame. Potom do vzniknutej omáčky pridáme vypražené kuracie kúsky a dobre premiešame, aby sa nám každý kúsok obalil omáčkou. Nakoniec primiešame sezamový olej, premiešame a odstavíme. Podávame napríklad s ryžou alebo ryžovými rezancami, prípadne obohatené o jarnú cibuľku.

 

Prajeme dobrú chuť!



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok