AKTUALIZÁCIA: VIDEO: Aljašku zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 8,2

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 12:13 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: VIDEO: Aljašku zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 8,2

PERRYVILLE - Pre určité časti Aljašky vydali varovanie pred cunami po tom, ako polostrov zasiahlo silné zemetrasenie. Varovanie bolo napokon zrušené.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 29. júla 14:20

Výstraha vydaná Národným strediskom pred tsunami na južnej Aljaške, Aljašskom polostrove a Aleutských ostrovoch bola zrušená. Informoval portál nytimes.com.

 

Varovanie pred cunami, ktoré predtým v súvislosti so zemetrasením vydali pre Havaj, už zrušili. Informoval portál aljazeera.com.

 

 

Prečítajte si: V Chorvátsku sa triasla zem! Magnitúda bola na úrovni 3,9 stupňa!

 

 Geologická služba Spojených štátov (USGS) uvádza, že asi 91 kilometrov od Perryville na Aljaške udrelo v stredu okolo 20:15 miestneho času (vo štvrtok 6:15 stredoeurópskeho letného času) zemetrasenie s magnitúdou 8,2. Otrasy vychádzali z hĺbky 46 kilometrov pod povrchom oceánu.

V rovnakej oblasti zaregistrovali s odstupom polhodiny od prvého aj ďalšie dve zemetrasenia s predbežnými magnitúdami 6,2 a 5,6, informovala USGS.

Tichomorské centrum varovania pred cunami (PTWC) vydalo upozornenie, že ešte prešetrujú možné ohrozenie pre Guam a Americkú Samou. „Na základe všetkých dostupných dát mohlo toto zemetrasenie vytvoriť cunami, ktoré by mohli byť ničivé pre pobrežné oblasti aj ďaleko od epicentra,“ skonštatovalo PTWC.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona