Vladimír Putin odpovedal Svetovej antidopingovej agentúre WADA

NETKY.SK • 10 December 2019, 18:24 • 2 min
Vladimír Putin odpovedal Svetovej antidopingovej agentúre WADA

PARÍŽ – Podľa ruského prezidenta Vladimíra Putina je rozhodnutie WADA týkajúce sa Ruska v rozpore s Olympijskou chartou a je spolitizované. Informujú o tom RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Ako už predtým uviedol výkonný výbor Svetovej antidopingovej agentúry, rozhodol sa uznať činnosť RUSADA za nedodržiavanie globálneho antidopingového kódexu, a vylúčiť tak ruský tím z účasti na medzinárodných súťažiach vrátane olympijských hier v Tokiu 2020. Ruskí športovci budú môcť síce súťažiť, no bez použitia štátnej vlajky a hymny.

 

Ruský prezident Vladimír Putin poznamenal, že rozhodnutie Svetovej antidopingovej agentúry má kolektívny charakter, a je založené na politických úvahách.

 

"Tresty nemôžu mať kolektívny charakter, a vzťahovať sa na ľudí, ktorí nemajú nič spoločné s určitými porušeniami. Všetci tomu rozumejú“, vyhlásil to Vladimír Putin na tlačovej konferencii po summite v Paríži.

 

Poznamenal tiež, že takéto rozhodnutie WADA je v rozpore s Olympijskou chartou, a sú tu všetky dôvody podania žaloby.

 

"Proti Ruskému olympijskému národnému výboru nie sú uvedené žiadne sťažnosti, tak potom musí krajina súťažiť pod národnou vlajkou. Taká je Olympijská charta",  je si istý prezident Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies