Smer poslal prezidentke otázky k referendu o predčasných voľbách. Skončia opäť na Ústavnom súde?

NETKY.SK • 28 Október 2021, 19:37 • 2 min
Smer poslal prezidentke otázky k referendu o predčasných voľbách. Skončia opäť na Ústavnom súde?

BRATISLAVA - Líder Smeru tvrdí, že hlava štátu sa ocitla na rázcestí a je len na nej, na koho stranu sa prikloní.

slovakia

left justify in out

Poslanci Národnej rady (NR) SR za Smer-SD vo štvrtok doručili prezidentke SR Zuzane Čaputovej dve referendové otázky o predčasných parlamentných voľbách.

 

Informoval o tom predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico. Poslanci podľa jeho slov žiadajú prezidentku, aby sa verejne vyjadrila, či sa s navrhovanými otázkami opätovne obráti na Ústavný súd (ÚS) SR alebo umožní ľuďom vyjadriť svoj názor v referende.

 

Prezidentka sa podľa slov svojho hovorcu Martina Strižinca bude obsahom listu zaoberať po návrate z pracovnej cesty. Práve skoré voľby považuje Smer-SD za jedinú cestu, ako "vyviesť Slovensko z hlbokej krízy právneho a sociálneho štátu, demokracie a morálky". Na sociálnej sieti líder Smeru-SD zároveň vyzval hlavu štátu, aby rešpektovala a obhajovala vôľu ľudu.

 

 

Fico skonštatoval, že prezidentka sa nachádza "na rázcestí" a mala by si vybrať, na ktorú stranu sa postaví. Okrem iného jej vyčíta "účelové verejné vyjadrenia" i to, že mlčí a nekomentuje, "ako vláda obludne z dôvodu pytliactva odpočúva lídrov opozície a obhajcov".

 

"Môžem potvrdiť, že strana Smer-SD až dnes doručila do prezidentskej kancelárie list, ktorý avizovala už takmer pred dvoma týždňami. Jeho obsahom sa prezidentka bude zaoberať po návrate zo zahraničnej pracovnej cesty v Glasgowe, kde bude Slovensko reprezentovať na Klimatickej konferencii OSN," reagoval hovorca prezidentky.

 

Súvisiaci článok: Fico si dáva načas! Prezidentke stále nedoručil otázky k referendu o predčasných voľbách



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona