Ak budú čoskoro voľby v Taliansku, centristi podporia ďalšiu vládu Renziho

NETKY.SK • 10 December 2016, 18:12 • 2 min
Ak budú čoskoro voľby v Taliansku, centristi podporia ďalšiu vládu Renziho

RÍM - Kľúčový koaličný spojenec úradujúceho talianskeho premiéra Mattea Renziho sa vyjadril, že podporí druhú Renziho vládu, ak budú čoskoro vypísané voľby.

slovakia

left justify in out

Minister vnútra a predseda strany Nový pravý stred (Nuovo Centrodestra-NCD) Angelino Alfano sa dnes stretol s prezidentom Sergiom Mattarellom, ktorý musí vybrať nového premiéra.

 

Vzhľadom na obavy finančných trhov a partnerov z Európskej únie o stabilitu talianskych bánk sa očakáva, že Mattarella rozhodne už v nedeľu alebo v pondelok.

 

Renzi sa funkcie vzdal po tom, ako voliči v referende 4. decembra odmietli ním navrhnuté reformy. Jeho Demokratická strana (PD) je najväčšou parlamentnou stranou, preto sa očakáva, že prezident poverí zostavením vlády nejakého demokrata.

 

Za čelných kandidátov na premiéra sú okrem Renziho považovaní minister hospodárstva Pier Carlo Padoan (politicky nezávislý) a minister zahraničných vecí Paolo Gentiloni (demokrat).

 

Nová vláda musí získať dôveru parlamentu.

 

Alfano dnes prezidentovi zdôraznil, že vzhľadom na ekonomické problémy Taliansko potrebuje rýchlo novú vládu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies