Nedarí sa vám cez víkend oddychovať? Tu sú tipy ako nechať telo aj myseľ načerpať!

NETKY.SK • 10 Február 2024, 08:00 • 2 min
Nedarí sa vám cez víkend oddychovať? Tu sú tipy ako nechať telo aj myseľ načerpať!

Odveká pravda, že čas nikoho nešetrí. Nenazdali sme sa, a prekročili sme už druhý mesiac roka, hoci len nedávno sme si pripíjali na oslavu vianočných aj silvestrovských sviatkov. Ak takto rýchlo uniká rok, o čo skôr nám prejde celý týždeň, prehupne sa do víkendu a opäť do pondelka. Stále sa krútime, bez zastavenia, viacerí z nás si sľubujú, že nabudúce, keď nadíde sobota a nedeľa, skutočne si oddýchneme, ale rovnaké sľuby sa opakujú, až prichádza frustrácia.

slovakia

left justify in out

Nielen frustrácia, ale aj únava, nechuť do práce, aj keď nás možno predtým bavila a napĺňala. Je dôležité, ako strávime onen voľný deň, a tak vám, v rámci zachovania si pokoja, prinášame niekoľko tipov. Je to jednoduché, ale práve tie najjednoduchšie veci aj najviac pomáhajú, no nie?
 
Tip prvý
Po prvé, asi nič nové, ani nič svetoborné, ale keď už netreba vstávať, nevstávajme. Počas týždňa musíme stále zazerať na vyzváňajúci budík, ale keď je víkend, môžeme si dovoliť, takpovediac, leňošiť. Nechať prikrývku, aby prikrývala, utíšiť myseľ, ktorá by nás nabádala ponáhľať sa a iba tak byť. Bez kladenia nárokov, bez nátlaku, bez premýšľania o práci.
 
Tip druhý
Ku kvalitnému oddychu, pravdaže, patrí aj nejaký ten film. Lenže, a to je hrozné, občas sa nám stáva, že aj v tomto smere sa akosi zasekneme. Nebaví nás to, lebo obľúbené žánre sa nám zunovali.
 
Keď tie filmy sú všetky na jedno kopyto,“ neraz si povzdychneme.
 
Náš tip číslo dva spočíva v tom, aby sme siahli po niečom neopozeranom. Romantici trebárs po krimi, milovníci napätia po komédii, tí, čo sa utiekajú k skutočným príbehom, by mohli dať šancu rozprávke. Nepomysleli by ste si to, ale zmena, aj keď zriedkavá a maličká, veľa narobí, osvieži a odpočinok sa prehĺbi.
 
Tip tretí
Viete, ako sa my dospelí neustále kontrolujeme vo všetkom, však? Nie príliš sladkého ani slaného ani nezdravého, ani takého či onakého. Ale jeden deň v týždni by mohol byť aj o dopriavaní si. Nie, nikoho nenavádzame, aby naraz zhltol desať čokolád či pochrúmal štyri balíčky čipsov, ale trochu z jedného, trochu z druhého. No čo je pri tom najdôležitejšie, bez výčitiek. Vina si predsa tiež môže vziať dovolenku a nechať to tak.
 
Tip štvrtý
K opravdivému voľnu patrí nielen vylihovanie. Ale aj mozog potrebuje nejaké podnety. Napríklad pustiť si podcast, dokument, o niečo sa zaujímať. Uvedomiť si, že život nie je len telo, ale aj duch, ktorý taktiež nutne túži po pokrme.
 
Tip piaty
Už sme vám vyššie radili, aby ste experimentovali, čo sa filmov týka, túto radu však ešte rozšírime. Experimentujte aj s nápojmi. Existuje toľko druhov čajov, káv a všeličoho možného, až sa človeku nechce veriť. A naozaj, vziať si horúcu šálku, pomaličky usrkávať a tešiť sa z nezvyčajnej príchute, to dodá dňu čosi úplne iné.
 
Tip šiesty
No a napokon nepodceňujme ani jeden jediný deň, či už je voľný alebo nie. Občas nečakáme nič, ani dobré ani zlé, ale keď najbližšie nastane víkend, pomyslime na to, že vždy sa môže stať niečo nezabudnuteľné. Niečo krásne, na čo potom budeme spomínať. A o niektorých zážitkoch by sme na prvý pohľad ani nepovedali, že sú niečím výnimočné, len čas potom všetko odhalí. Ktovie, azda už tento víkend si zapíšeme do knihy spomienok nejakú sladkú, blaženú, takú, pre ktorú sa oplatí snívať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Michaela Mihoková, Zdroj foto: Jill Wellington from Pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies