Aj tohto roku čakalo žiakov stredných škôl testovanie z matematiky aj slovenského jazyka a literatúry

NETKY.SK • 30 Máj 2019, 10:26 • 2 min
Aj tohto roku čakalo žiakov stredných škôl testovanie z matematiky aj slovenského jazyka a literatúry

BRATISLAVA - Na slovenských stredných školách sa konali testy žiakov tzv. "Testovanie 9". Deviataci absolvovali písomné skúšanie z matematiky aj zo slovenského jazyka a literatúry. Rozdiely na výsledkoch sa potvrdili na úrovni okresov.

slovakia

left justify in out

Najlepšie dopdli žiaci z nášho hlavného mesta. Okres Bratislava I dosiahol v teste z matematiky úspešnosť 79 %, a jeho výsledky boli lepšie ako celkový priemer v krajine. "Výsledky silne vecne významne horšie ako celoslovenský priemer sú v okresoch Gelnica, Revúca a Rožňava," skonštatovala Lubyová.

 

Výsledky žiakov základných škôl z matematiky vo všetkých krajoch sú na úrovni celoslovenského priemeru, medzi krajmi navzájom nie sú významné rozdiely. "Výsledky žiakov osemročných gymnázií sú však v každom kraji významne lepšie ako celoslovenský priemer z matematiky," vyplýva z hodnotenia Testovania 9 zo strany Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM).

 

img

 

"Test z matematiky písalo v základných školách 37 296 žiakov s úspešnosťou 62 %. Test na gymnáziách s osemročným vzdelávacím programom písalo 2956 žiakov svúspešnosťou takmer 81 %," uviedla ministerka školstva.

 

Rozdiely medzi výsledkami žiakov na úrovni okresov sa preukázali aj pri výsledkoch testoch zo slovenského jazyka a literatúry. "Najúspešnejší boli žiaci z okresu Bratislava I, ktorí dosiahli priemernú úspešnosť 74,3 percenta, ich výsledky sú silne vecne významne lepšie ako celoslovenský priemer," priblížila Lubyová.

 

img

 

V teste zo slovenského jazyka a literatúry sú, podobne ako v matematike, výsledky žiakov základných škôl vo všetkých krajoch na úrovni celoslovenského priemeru, medzi krajmi navzájom nie sú významné rozdiely. Výsledky žiakov gymnázií s osemročným vzdelávacím programom sú vo všetkých krajoch silne vecne významne lepšie ako celoslovenský priemer.

 

img

 

Test zo slovenského jazyka a literatúry písalo 38 058 žiakov. "V základných školách písalo test 35 000 žiakov s priemernou úspešnosťou 61,1 percenta. Na gymnáziách s osemročným vzdelávacím programom dosiahlo 2858 žiakov priemernú úspešnosť 77 %." vyplýva z výsledkov NÚCEM.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies