Svetové firmy odchádzajú z Číny kvôli colnej vojne

NETKY.SK • 19 Júl 2019, 8:54 • 2 min
Svetové firmy odchádzajú z Číny kvôli colnej vojne

BRATISLAVA - Viac ako 50 nadnárodných spoločností čiastočne odchádza z Číny, pretože sa chcú vyhnúť americkým clám.

slovakia

left justify in out

Svetové firmy ako Apple, Nintendo či Dell urýchlene presúvajú svoju výrobu z Číny do iných krajín, pretože sa boja ťaživého ekonomického dopadu ciel, ktoré na Čínu uvalila Amerika.

 

img

 

Pre sťahovanie výroby z Číny do iných miesť juhovýchodnej Ázie sa rozhodli viacerí svetoví giganti, napríklad Apple presúva 15 až 30 percent produkcie do Indie, HP a Dell svoju výrobu notebookov v Číne zrejme zredukujú o 30 percent a rovnako sa presunú do inej krajiny. Japonská firma Nintendo sa tiež chystá sťahovanie časti výroby herných konzol do Vietnamu.

 

img

 

Treba však povedať, že clá neovplyvňujú len produkciu zahraničných spoločností, situáciu komplikujú aj domácim výrobcom. Tí musia rovnako premýšľať o tom, kam svoje výrobné linky presunúť. Napríklad čínsky nadnárodný výrobca elektroniky TCL odchádza do Vietnamu a čínsky výrobca pneumatík Sailun Tire do Thajska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona