Agentúra Moody's zhoršila výhľad ratingu Číny na negatívny

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 08:09 • 2 min
Agentúra Moody's zhoršila výhľad ratingu Číny na negatívny

PEKING - Agentúra Moody's Investors Service zhoršila výhľad ratingu Číny. Dôvodom je nárast pomeru dlhu k výkonu ekonomiky, pokles devízových rezerv a neistota týkajúca sa schopnosti vlády implementovať reformy. Informovala o tom agentúra RTTNews.

slovakia

left justify in out

Moody's znížila výhľad ratingu Číny na negatívny zo stabilného. Zároveň potvrdila rating dlhodobých záväzkov vlády na úrovni Aa3. Rozhodnutie o potvrdení úverovej známky podporili vysoké devízové rezervy, ktoré poskytujú vláde čas, aby postupne realizovala reformy na zníženie nerovnováh v ekonomike.

 

Agentúra uviedla, že dôvodom udelenia negatívneho výhľadu, je očakávanie ďalšieho zníženia fiškálnej sily, aj keď z veľmi vysokej úrovne. Verejný dlh by mal do roku 2017 vzrásť na 43 % hrubého domáceho produktu (HDP) z 32,5 % HDP v roku 2012.

 

Navyše devízové rezervy Číny výrazne klesli a v januári dosiahli 3,2 bilióna USD (2,94 bilióna eur). Rezervy síce zostávajú vysoké, ale ich zníženie zvýrazňuje možnosť tlaku na kurz čínskej meny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies