Africké slony prišli na Slovensko s cirkusom Humberto po 20 rokoch

NETKY.SK • 4 August 2011, 09:14 • 2 min
Africké slony prišli na Slovensko s cirkusom Humberto po 20 rokoch

Africké slony prišli na Slovensko s cirkusom Humberto po 20 rokoch

slovakia

left justify in out

img

Najväčším tohtoročným ťahákom cirkusu Humberto sú africké slony, ktoré predvádzajú v rámci turné aj na Slovensku. Slováci tieto slony nevideli v cirkusovej manéži minimálne dve desaťročia. Pod šapito láka cirkus ľudí v týchto dňoch na východe - v Trebišove pri zimnom štadióne. Tam sa zdrží do nedele 7. augusta.
"Máme tu drezúru zebier, medvede na skateboarde, ťavy, lamy, poníky, psov, artistov," priblížil časť programu riaditeľ cirkusu Hynek Navrátil.
Cirkus oproti minulým rokom obmenil z veľkej časti svoj program, minimálne v 70 percentách. Diváci sa podľa Navrátila majú na čo tešiť počas 2,5 hodiny, vrátane prestávky. Ako uviedol riaditeľ, africké slony nevideli diváci zhruba 20 rokov ani v Českej republike.
Trebišov je poslednou zastávkou v rámci východoslovenského turné, na budúci týždeň pôjdu cirkusanti do Bratislavy. "Zostávajú nám tri miesta na Slovensku v tohtoročnej sezóne a premiestňujeme sa do Česka," dodal Navrátil. Kríza podľa neho poznačila aj návštevnosť. "Najdôležitejšie ale je, že sa program páči. To je jedna z vecí, pre ktoré ten cirkus robíme," poznamenal.
Cirkus zavítal tento rok napríklad aj do Michaloviec, Humenného či Sniny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies