Aerolínie v Česku sa bijú o cestujúcich do Arábie, pribúdajú lety do Dubaja a Ománu

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 15:11 • 2 min
Aerolínie v Česku sa bijú o cestujúcich do Arábie, pribúdajú lety do Dubaja a Ománu

PRAHA - Konkurencia medzi dopravcami s letmi z Prahy na Arabský polostrov rastie a v tomto trende bude pokračovať aj naďalej.

slovakia

left justify in out

FlyDubai pridáva ďalšie lety do Dubaja, Travel Service otvára nové spojenie do Ománu. Dopravcovia tak reagujú na rastúci dopyt Čechov o lety do týchto destinácií. Informoval o tom server iDNES.cz.

 

Úplne novou destináciou pre lety z Prahy je linka do ománskeho Muscatu, ktorú začne Travel Service prevádzkovať pod značkou SmartWings v spolupráci s Oman Air. Nová linka bude od 31. októbra lietať štyrikrát týždenne.

 

"Chceme cestujúcim ponúknuť nadväzujúce spojenie z Muscatu do siete Oman Air, napríklad do Salalah, na Zanzibar, do Colomba, Bangkoku alebo Káthmándú," povedal Radek Müller, hlavný manažér SmartWings, podľa ktorého pôjde o jeden z najdlhších letov - do hlavného mesta sultanátu Omán poletí 6 hodín a 20 minút, späť sedem hodín. Ceny leteniek sú zatiaľ tesne pod 10.000 Kč (369,40 eura). Omán zažíva v posledných rokoch veľký turistický rozmach, podobne ako Spojené arabské emiráty. Aj na tento smer pribúdajú nové spoje a celková kapacita sedadiel.

 

Na trase medzi Prahou a Dubajom aktuálne zápasia traja dopravcovia a od zimy sa konkurencia ešte zvýši. Od 1. júla začne spoločnosť FlyDubai lietať namiesto štyrikrát týždenne každý deň.

Záujem o lety do Dubaja potvrdzujú aj štatistiky Letiska Praha. Napríklad za máj vzrástol počet cestujúcich do tejto destinácie medziročne o viac než 20 %. Dubaj je tak už 5. najčastejšou destináciou, kam cestujúci z Prahy lietajú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies