Advokáti poskytnú 26. apríla bezplatné poradenstvo minimálne v 13 mestách

NETKY.SK • 8 Apríl 2023, 09:00 • 2 min
Advokáti poskytnú 26. apríla bezplatné poradenstvo minimálne v 13 mestách

Bratislava - Slovenská advokátska komora (SAK) pripravuje pri príležitosti blížiaceho sa Dňa advokácie bezplatné právne poradenstvo pre občanov. Podujatie sa tentoraz uskutoční 26. apríla, minimálne v 13 mestách.

slovakia

left justify in out

"Organizovaním bezplatnej právnej pomoci pre ľudí chceme dať jasne najavo, že advokácia je v prvom rade pomáhajúce povolanie. Naším zámerom je byť vždy k dispozícii, ak niekto potrebuje právnu pomoc," povedal predseda SAK Martin Puchalla. Slobodná a nezávislá advokácia podľa neho úzko súvisí s ochranou základných práv a slobôd vyplývajúcich z Ústavy SR. Bezplatné právne služby by mali advokáti poskytovať v Bratislave, Trnave, Trenčíne, Nitre, Žiline, Banskej Bystrici, Prešove, Košiciach, Pezinku, Novom Meste nad Váhom, Poprade, Malackách a v Topoľčanoch. K dispozícii budú v čase od 9.00 do 14.00 h. Komora organizuje Deň advokácie pri príležitosti 33. výročia obnovenia slobodnej advokácie na Slovensku, keď bol prijatý prvý ponovembrový zákon o slobodnej advokácii. TASR o tom informovali z mediálneho odboru komory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies