Eden Hazard mieri do Realu Madridu

NETKY.SK • 7 Jún 2019, 10:33 • 2 min
Eden Hazard mieri do Realu Madridu

LONDÝN - Všetky tvrdenia sa napokon potvrdili. Eden Hazard sa stane novou akvizíciou kráľovského Realu Madrid. Španielsky veľkoklub sa s FC Chelsea dohodol na prestupe tohto belgického ostrostrelca. Prestupová čiastka za najlepšieho hráča Chelsea z posledných sezón sa vyčíslila na 88 miliónov libier. Informovala o tom britská spravodajská stanica Sky Sports.

slovakia

left justify in out

Hazard mal zmluvu s Chelsea platnú do konca budúcej sezóny. Po finále Európskej ligy sa však pred kamerami vyjadril, že to bolo jeho snom prestúpiť z Chelsea po tak famóznom zápase, kde sa blysol dvoma zásahmi do siete Arsenalu. Chelsea tak trofej vyhrala po celkovom skóre 4:1, a Belgičan mal výrazný rukopis na tejto výhre. 

 

"Myslím, že je čas sa rozlúčiť, ale vo futbale nikdy neviete," vyjadril sa Hazard po finálovom zápase Európskej Ligy v azerbajdžanskom Baku. 

 

img

 

Chelsea však porušila pravidlá pri podpísaní zmlúv s 29 hráčmi vo veku do 18 rokov. Nové akvizície si preto klub bude môcť dovoliť najskôr až v lete roku 2020. 

 

Do Realu sa vracia Zinedine Zidane a čaká ho nemála úloha už pri opätovnom nástupe do funkcie. Účinkovanie "bieleho baletu" v tejto sezóne bolo na tak prestížny klub priam žalostné. Je síce pravda, že klub opustil Cristiano Ronaldo, no Real sa za celý rok, dva prestupové obdobia, nezmohol na podpis novej hviezdy. 

 

img

 

Výkony mužstva sú živým dôkazom toho, akým cenným hráčom pre Real Madrid Ronaldo bol. Vypadnutie už v osemfinále Ligy majstrov, tretie miesto v španielskej lige s 19-bodovým odstupom od víťaznej Barcelony a ani triumf v Copa del Rey. Sezón, kedy Real nezískal ani jednu trofej nie je veľa, no táto sa k nim bude musieť pripočítať. 

 

Hazard bol dominantnou hnacou silou Chelsea v aktuálnej sezóne. Najmä vďaka jeho výkonom si "The Blues" zabezpečili tretie miesto v domácej lige, a teda priamy postup do skupinovej fázy Ligy majstrov pre budúcu sezónu. Umiestnil sa na prvom mieste vo viacerých štatistikách. 

 

 

Viacero odborníkov sa zhodlo v tom, že Belgičan bude stabilným hráčom Realu na pravom krídle. Pokiaľ ale Zidane zmení rozostavenie z troch na dvoch útočníkov, presunie sa na pravú stranu zálohy, alebo dopredu k druhému útočníkovi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies