Dnešný útok v centre Paríža už vyšetrujú ako teroristický čin

NETKY.SK • 25 September 2020, 17:01 • 2 min
Dnešný útok v centre Paríža už vyšetrujú ako teroristický čin

Útok nožom v Paríži, po ktorom zostali dvaja vážne zranení ľudia, vyšetruje protiteroristická polícia.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal neďaleko bývalej redakcie satirického magazínu Charlie Hebdo. Polícia oblasť uzavrela a vyzvala verejnosť, aby sa jej vyhla. Pri bulvári Richard-Lenoir našli nôž, ktorý opisujú ako mačetu alebo sekáčik na mäso.

 

Mohlo by vás zaujímať: Útočníci pri bývalej redakcii Charlie Hebdo zranili štyroch ľudí mačetou


Neďaleko Námestia Bastily zadržala polícia jedného podozrivého. Viaceré správy hovoria aj o druhom zadržanom. Jeden z podozrivých mal pritom podľa policajného zdroja BBC na oblečení krv.

 

Zranení "len" dvaja
Pôvodné správy o incidente hovorili o štyroch zranených, polícia neskôr počet upravila na dvoch. Zranení sú zamestnanci produkčnej firmy PremiPres Lignes, ktorá sídli neďaleko spomínaného bulváru.

 

 

Štátnici už na mieste činu
Miesto činu už za prísnych bezpečnostných opatrení navštívili francúzsky premiér Jean Castex, minister vnútra Gérald Darmanin a parížska starostka Anne Hidalgo. Predseda Európskej rady Charles Michel na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter v súvislosti s incidentom vyjadril "plnú solidaritu s francúzskym ľudom", pričom pripomenul, že "teror nemá na európskom území miesto".

 


Útok sa stal v čase, keď sa v Paríži koná proces s údajnými komplicmi páchateľov útoku na Charlie Hebdo z januára 2015, počas ktorého prišlo o život 12 ľudí.

Možná súvislosť

K útoku došlo v čase, keď v Paríži prebieha so 14 osobami obvinenými zo spoluúčasti na útoku na redakciu Charlie Hebdo v januári 2015, pri ktorom zahynulo 12 ľudí, a následnom útoku na židovský obchod s potravinami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies