Adam Žampa po super-G: Na 28. miesto nie je nikto zvedavý

NETKY.SK • 16 Február 2014, 11:38 • 2 min
Adam Žampa po super-G: Na 28. miesto nie je nikto zvedavý

ČERVENÁ POĽANA - Zo štvorice slovenských lyžiarov, ktorí sa postavili na štart super-G, dosiahol najlepšie umiestnenie Adam Žampa.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Piaty muž z piatkovej superkombinácie stratil v nedeľu na zjazdovke v alpskom stredisku Roza Chutor na víťazného Kjetila Jansruda z Nórska 2,81 sekundy a obsadil 28. priečku.

Adam Žampa sa špecializuje najmä na točivé disciplíny. V pretekoch Svetového pohára bol už deviaty v obrovskom slalome i 16. v slalome. Superobrovský slalom nepatrí medzi jeho obľúbené disciplíny, "namlsaný" fantastickým piatkovým výsledkom sa mu však umiestnenie na konci tretej desiatky, ktoré by v SP ocenili tromi bodmi, málilo. "Po piatom mieste zo superkombinácie som mohol jazdiť uvoľnene, s vedomím, že už mám nejaký výsledok za sebou. Vplyvom teplého počasia bola však pri mojej jazde už trať rozbitá. Išiel som, čo to dalo, najmä hore som ale mohol zajazdiť rýchlejšie a skoky dole mi tiež nevyšli optimálne. Dvadsiate ôsme miesto nie je zlé, ale na to nie je nikto zvedavý. Človek chce vždy dosiahnuť viac," povedal pre RTVS 23-ročný Adam Žampa, ktorý štartoval s číslom 51.

Jeho mladší brat Andreas, ktorý mal pri svojej olympijskej premiére číslo 61, od štartu bojoval s technicky náročnou traťou a napokon skončil na 37. mieste (+4,28). "S výsledkom nie som úplne spokojný. Mohol som ísť rýchlejšie, aspoň na Adamovej úrovni. Nebol som nervózny, chcel som vydať zo seba maximum. Adam ma namotivoval piatym miestom. Varoval ma, na čo sa mám sústrediť, i tak som si nedal v niektorých pasážach pozor. Nevyvaroval som sa chýb," priznal 20-ročný Andreas Žampa.
      Ďalší dvaja Slováci nabrali ešte väčšiu stratu, Matej Falat bol 43. (+4,67), Martin Bendík 44. (+4,92). Hoci vo výsledkovej listine skončili vedľa seba, každý mal zo svojej jazdy iné pocity. "Som spokojný, strata 4,67 je v pohode. Podľa mňa super čas. Šiel som svoju jazdu a som rád, ako sa to skončilo," povedal pre RTVS 21-ročný Falat. Bendík, ktorý sa špecializuje na rýchlostné disciplíny, chcel v Soči ukázať viac. "Veľká nespokojnosť. Sústredil som sa na túto disciplínu, nevyšli mi však nájazdy do brán, musel som to veľmi napriamovať. Sneh bol mäkký, veľmi ma to nedržalo. Bohužiaľ, nevyšlo to podľa mojich predstáv," dodal 20-ročný Bendík, ktorá sa so ZOH lúči a ide sa sústrediť na majstrovstvá sveta juniorov v Jasnej (26. februára - 6. marca).
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies