9 tipov na upršané víkendy: Spravte si wellness deň alebo vypratajte svoj šatník

NETKY.SK • 26 Máj 2018, 09:00 • 2 min
9 tipov na upršané víkendy: Spravte si wellness deň alebo vypratajte svoj šatník

BRATISLAVA - Ako iste poznáte počasie po teplých dňoch so sebou prináša dažde a prehánky. Nenechajte sa odradiť a užívajte si ich naplno. Či už sami alebo s deťmi a rodinou, no kreatívnejšie ako napríklad sledovaním televízie.

slovakia

left justify in out

1. Návšteva aquaparku

Kedy ste boli naposledy v aquaparku? Kúpanie pod strechou by mohlo byť dobrým nápadom na víkendový výlet. Deti sa vyšantia vo vode a vy si môžete dovoliť relax, ktorý si zaslúžite. 

 

2. Upratanie a vytriedenie oblečenia

Nenazvali by sme to práve zábavnou aktivitou, skôr to spadá do kategórie užitočných no s vašimi deťmi to môžete poňať aj hravo. Dajte im nastarosť roztriediť oblečenie napríklad podľa farieb a nepotrebné veci si zo šatníka vytrieďte. 

 

3. Roztriediť a darovať nepotrebné

Nemali by sme zabúdať na solidárnosť a pomoc druhým ľuďom, a touto cestou zlepšiť život okolo nás. Skoro každý má doma kopy oblečenia a vecí, ktoré nepotrebuje. Nikdy neviete komu v núdzi týmto skutkom pomôžete a taktiež ukážete svojim deťom, aké podstatné je zaujímať sa aj o ostatných. Vyhľadajte si na internete vo vašom okolí azylové domy, kam by ste prípadne veci mohli odniesť. 

 

4. Výlet za kultúrou

Upršaný deň je najlepší čas na návštevu múzea či galérie. História môže byť pre vás i vaše deti obľúbenou témou, ak im o nej viete zaujímavo porozprávať. V gálerií máte väčšinou na výber z viacerých výstav, a okrem toho ponúkajú aj pravidelné programy pre deti, či celé rodiny.

 

5. Nechaje deti naplánovať deň

Je logické, že rodičia plánujú program pre svoje malé ratolesti, ako počas školských dní, tak aj počas víkendov. Čo sa ale stane, keď si tieto úlohy vymeníte? Možno budete príjemne prekvapení.

 

6. Postavte im stan či bunker v obývačke

Koľko z nás si chcelo spraviť bunker priamo v strede detskej izby? Vždy sme dostali veľmi rýchlu a nepriaznivú odpoveď, no teraz ste rodičmi vy a máte to vo svojich rukách. Vráťte sa do detstva a pomôžte svojim deťom postaviť bunker.

 

7. Zahraje si spoločenskú hru

Spoločenské hry majú svoje miesto aj v dobe elektroniky, azda nič nedokáže nahradiť ten príjemný pocit, keď sa stretnú blízkí priatelia alebo rodina, a môžu si spoločne užiť trocha súťaženia. Hry navyše rozvíjajú vašu i detskú logiku.

 

8. Choďte do knižnice či kníhkupectva

Výlet za literatúrou a fantáziou nikdy nie je zlým nápadom. Na tomto mieste si každý nájde svoj program, ktorý mu vyhovuje a to aj vrátane detí. Pokiaľ vás už unavuje, že stále iba pozerajú do obrazoviek tabletov, počítača, alebo telefónu je táto aktivita správnym návodom, ako to zmeniť.

 

9. Wellness deň doma

Urobte si čas pre seba, no ak máte deti, kľudne ich zapojte do svojho "skrášľujúceho" dňa. V drogériách už nie je ťažké nájsť masky na tvár, no kľudne si ich môžete pripraviť aj doma. Vaše malé deti vám môžu byť nápomocné napríklad tým, že sa zahráe na wellness centrum a kaderníctvo. Necháte ich česať vás alebo ich necháte aplikovať masku na vašu tvár. 

 

Pripravte si ovocné pleťové masky

 

Domáca medová maska

 

Výživové domáce pleťové masky: Užite si skrášľovanie!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies