25.výročie prvej úspešnej transplantácie srdca

NETKY.SK • 22 Marec 2023, 11:40 • 2 min
25.výročie prvej úspešnej transplantácie srdca

BRATISLAVA - Tlačovou besedou pri príležitosti 25.výročia 1.úspešnej transplantácie srdca na Slovensku, sme si spolu so vzácnymi hosťami, no najmä pánom profesorom Viliamom Fischerom, viceprezidentom osobností Československého leva pripomenuli túto významnú udalosť.

slovakia

left justify in out

Tlačová konferencia, ktorá vznikla najmä vďaka významnej podpore rektora SZU, pána profesora Petra Šimka a prezidenta zoskupenia osobností Československého leva, pána Jozefa Oklamčáka, sa uskutočnila v prekrásnych priestoroch Rivers Club na pravom brehu Dunaja, na Tyršovom nábreží 12

Okrem osobností Československého leva sa jej zúčastnili aj bývalá primárka Oddelenia pre mimotelový obeh srdca, MUDr.Zlatica Paulíková,už spomenutý rektor Slovenskej zdravotníckej univerzity, prof.Peter Šimko a jeden z obrovského množstva pacientov, ktorí vďačia za záchranu svojho života veľkej osobnosti, pánovi profesorovi Viliamovi Fischerovi. Tento vďaka úspešnej transplantácii žije už takmer 25 rokov. Ďakuje tiež p.prof. Alfrédovi Tomanovičovi.

Na tlačovej konferencii jej účastníci zaspomínali na rok 1998, na to, aké boli prípravy na tento významný mílnik zdravotníctva na Slovensku.

img

Pán profesor Fischer okrem iného povedal: ,, K mojej práci som vždy potreboval veľkú dávku pokory. Tej som sa naučil už doma, kde som vo veľmi skromných podmienkach aj vyrastal. Pokora a cieľavedomosť, to sú hlavné predpoklady preto, aby sa človek mohol, stať vo svojom odbore úspešným. Vždy som daval veľký pozor na to, aby som na chodbe, či v sále pozdravil ako prvý ja, bez ohľadu na to, či išlo o pani upratovačku, alebo kohokoľvek iného. Od malička som si všetkých veľmi vážil a aj si naďalej vážim, čo je v živote človeka nesmierne dôležité. Dával som šancu aj mladým, začínajúcim lekárom, vložil som do nich svoju dôveru a učil ich tak, ako som sa kedysi učil aj ja sám", skromne uzatvára renomovaný odborník, ktorý ma výborné kontakty na AKH vo Viedni, IKEME v Prahe či na množstve iných známych svetových kliník.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona