1,7 milióna ľudí je tri dni po svehovej búrke stále bez elektriny

NETKY.SK • 3 November 2011, 00:34 • 2 min
1,7 milióna ľudí je tri dni po svehovej búrke stále bez elektriny

1,7 milióna ľudí je tri dni po svehovej búrke stále bez elektriny

slovakia

left justify in out

img

Vyše 1,7 milióna Američanov je stále bez elektriny na severovýchode USA, tri dni po tom, ako skorá snehová búrka v regióne polámala konáre a povyvracala stromy.  Elektrikári, ktorí sa pokúšajú obnoviť dodávky elektriny, majú ťažkú prácu, hoci sa počasie upokojilo. Mokrý, ťažký sneh postŕhal veľké časti elektrického vedenia, od miestneho k jednotlivým domom až po diaľkové.
Od Marylandu až po Maine zostalo po vyčíňaní živlov bez elektriny vyše troch miliónov zákazníkov. A úrady sa vyjadrili, že môže trvať aj do budúceho týždňa, kým obnovia dodávky 1,7 milióna ľudí, ktorí sú ešte stále potme.
Núdzové prístrešia sú plné starších a zdravotne znevýhodnených ľudí, ktorí zostali bez vykurovania a hľadali teplú stravu a posteľ. Nočné teploty v regióne ešte stále klesajú pod nulu.
Podľa úradov má búrka na svedomí najmenej 23 ľudských životov, vrátane jedného v Kanade. Väčšinu úmrtí zavinili padajúce stromy, dopravné nehody alebo úrazy elektrickým prúdom z vedenia popadaného na zem. 
Snehová búrka postihla mnohé oblasti, ktoré sa ešte stále zotavovali zo záplav zavinených pred dvoma mesiacmi hurikánom Irene.

Zdroj:TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies