13. Festival Capoeiry zožal úspech. Úspešne opáskovaní boli nielen dospelí, ale aj deti

NETKY.SK • 20 Február 2024, 10:20 • 2 min
13. Festival Capoeiry zožal úspech. Úspešne opáskovaní boli nielen dospelí, ale aj deti

Brazílsky fenomén capoeira si získava do svojich radov čoraz viac členov. Tento moderný bojový šport sa stáva na Slovensku čoraz viac obľúbený, čo dokazujú aj veľké športové podujatia, ktoré sa v Nových Zámkoch pravidelne konajú.

slovakia

left justify in out

V dňoch 16.-18. februára žilo mesto Nové Zámky capoeirou. Počas celého víkendu sa konalo veľmi významné športovo-kultúrne podujatie. Nové Zámky hostili už 13. ročník festivalu capoeiry, ktorý je už tradične spojený s medzinárodným páskovaním pre deti a dospelých.


Festivalu sa zúčastnilo viac ako 200 účastníkov z 5 rôznych krajín. Kvalitné tréningy capoeiry prebiehali pod vedením zakladateľa medzinárodnej organizácie Vem Camará Capoeira Sandro Felix dos Santos (Mestre Paçoca) a hlavným trénerom Jablonca nad Nisou Miroslav Riedel (Contra Mestre BigBaby).

 

"Capoeirista má možnosť raz za rok postúpiť na vyššiu technickú úroveň. Opasok sa získava za zlepšenie technických zručností športovca, pri deťoch sa prihliada aj na to, ako sú disciplinované počas celého roku na tréningoch. Hlavná časť prebiehala v sobotu o 16:00 na SOŠ hotelových služieb a obchodu vo veľkej telocvični. Pred samotným páskovaním športovcov prebiehal otvárací ceremoniál, kde najlepší capoeiristi predviedli dych vyrážajúce predstavenie, tzv. capoeira show," hovorí Mgr. Vladimír Solčáni (graduado Cabrito) prezident Slovenskej asociácie capoeiry, hlavný novozámocký tréner.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Capoeira Nové Zámky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies