Nemecký funklub Karla Gotta rozbehol nový biznis a Ivana Gottová konečne rozprávala!

NETKY.SK • 20 Júl 2021, 07:23 • 2 min
Nemecký funklub Karla Gotta rozbehol nový biznis a Ivana Gottová konečne rozprávala!

PRAHA - Hudobný kráľ Karel Gott by pred pár dňami oslávil 82. narodeniny. Členovia jeho nemeckého fanklubu vymysleli takýto plán!

slovakia

left justify in out

Funklub rozbieha zájazdy po Gottových stopách pre jeho priaznivcov z nemecky hovoriacich krajín. Privezú ich do Prahy a ukážu im, kde spevák býval, kam rád chodil a kde navždy odpočíva.

 

img

 

"Vieme, že pán Gott má v Nemecku, Rakúsku a vo Švajčiarsku státisíce fanúšikov, ktorí by radi spoznali, kde žil a kde je pochovaný. Preto sme sa rozhodli, že pre nich také zájazdy pripravíme," povedala denníku Aha! jedna z hlavných členiek fanklubu Věra Wald. Tá sa narodila v Česku a v Nemecku žije od konca 90. rokov.

 

Možno vás zaujme: Blíži sa 10. výročie smrti Amy Winehouse. Jej otec Mitch sa rozhodol očistiť meno svojej dcéry

 

Účastníci zájazdu uvidia vilu na Bertramke, kde spevák od polovice 70. rokov žil a kde tiež 1. októbra 2019 zomrel a miesta, kam rád chodil. "Trebárs jeho obľúbenú cukráreň v centre Prahy alebo jeho milovanú reštauráciu," povedala.

 

Hlavným cieľom zájazdu bude miesto posledného odpočinku Karla Gotta na Malvazinkách. "Záujem o cesty do Prahy je v tejto chvíli veľký. Ak nenastanú žiadne problémy s covidovými opatreniami, privezieme prvých fanúšikov do metropoly na jeseň," vysvetlila pani Wald.

 

Cena trojdňového zájazdu po Gottových stopách vrátane dopravy, ubytovania na dve noci s raňajkami,  zaplatenými obedmi a večerami v spevákových obľúbených reštauráciách je 450 eur, čo je v prepočte približne 11 835 korún.

 

img

 

Na Gottove narodeniny bolo pri jeho hrobe rušno

Prezident poslal na hrob kyticu a potvrdil, že ho na jeseň vyznamená. Stovky fanúšikov Karla Gotta z celého Česka v deň jeho narodenín už od samého rána putovali k jeho hrobu na pražských Malvazinkách. Prinášali mu kvety a drobné darčeky. Dorazilo aj niekoľko fanúšikov z nemecky hovoriacich krajín, ktorí buď žijú v Prahe, alebo sú v Česku na výlete či na dovolenke.

 

Gottova autobiografia

V den jeho nedožitých 82. narodenín vyšla očakávaná autobiografie Má cesta za štěstím. Verejnosti ju v špeciálnom videu představilo sedem krstných otcov, ktorí z nej prečítali najdôležitejšie časti. Pri tejto príležitosti poskytla prvý rozhovor po rokoch aj Ivana Gottová, ktorá s ním prežila necelých 20 rokov.

 

 

"Na rozhovory som niekoľko rokov nemala dôvod. Nemala som na srdci nič, čo by som chcela verejne oznámiť. Po odchode z televízie Prima v roku 2015 som sa rozhodla, že sa chcem plne venovať rodine a starostlivosti o svojho chorého manžela. Ale myslím, že teraz nastal čas, aby som urobila výnimku a vyšla na chvíľu zo svojho súkromia. Dodržala som sľub, ktorý som dala svojmu drahému mužovi, a dotiahla do finále, okrem filmového dokumentu Karel, jeho autobiografickú knihu Má cesta za šťastím. Preto som sa rozhodla dať rozhovor po mnohých rokoch. Ďalšie interview už ale neplánujem," povedala.

 

Podľa nej začal Gott na autobiografii pracovať už v roku 2002, kedy o knihe začal diskutovať s  Arnoštom Lustigom . "Napriek snahe oboch strán nakoniec nedošlo k zhode. Na chvíľu vtedy Karol s prípravou knihy prestal, ale nie úplne. Stále sa k nej vracal, sem a tam si niečo niekam poznamenal. Intenzívnejšie sa k nej vrátil po roku 2015, kedy prekonal prvé závažné ochorenie. To umocnilo jeho potrebu na knihe zapracovať, spísať svoj príbeh," dodala.

 

img

 

"Čítal svoje diáre, čítal staršie rozhovory a po rokoch vytiahol z knižnice svojej knižky Hovorím to piesňou a Ako to vidí Gott. Znovu si ich starostlivo prečítal, pozeral sa na svoje historické vystúpenie na internete, aby si pripomenul dávnu minulosť. A tiež sa u nás doma alebo na našej chalupe rozprával s mnohými priateľmi, aby si zaspomínali na rôzne vystúpenia, zahraničné cesty či dovolenky. Predsa len toho za svoj život toľko zažil," prezradila Ivana.

 

Na knihe pracoval až do svojich posledných chvíľ, a to aj v čase, keď mu nebolo najlepšie. "Mal vysoké teploty a zle sa mu dýchalo. Jeho celoživotná profesionalita, svedomitosť a láska k fanúšikom mu ale nedovolili odísť od nedokončenej práce. Ešte pár týždňov pred odchodom, aj keď už mal všetky kapitoly dokončené, mu občas napadali nejaké zaujímavosti, a tak v knihe vzniklo ešte niekoľko boxov navyše. Stihol si aj vybrať veľkú časť fotografií a nadiktovať mi k nim mnohokrát vtipné popisky. Potom už mohol s pokojným svedomím odísť, pretože mi dôveroval, že zvyšok snímok už vyberiem za neho a knihu dokončím presne podľa jeho predstáv," povedala Gottová.

 

Kniha siaha až do jeho raného detstva. Prial si, aby bola tak trochu aj kronikou pre jeho dcéry a vnúčatá, aby sa v nej dočítali aj niečo o svojich predkoch. "Vďaka najbližšej rodine sú v autobiografii tiež súkromné ​​fotografie a informácie, ktoré nikdy predtým neboli zverejnené," dodala.

 

"Karel mi pred odchodom sľúbil, že mi s knihou pomôže aj z neba. Myslím, že to dodržal. Cítila som, ako pri dohľadávaní a vyberaní zvyšných fotografií a pri grafických úpravách knihy bol po celý čas pri mne. Rovnako tak som ho vnímala, keď som za neho musela dokončiť niektoré nutné popisky k snímkam, ktoré by sa bez nich nezaobišli. Ako som už spomenula, väčšinu si ich ešte stihol sformulovať sám, čo čitateľovi iste spoznajú vďaka jeho typickému humoru," povedala o knihe jeho manželka.

 

img

 

Dodala, že vypustiť do sveta Karlovu autobiografiu s jeho inšpiratívnym príbehom o naplnenej životnej ceste je to najmenšie, čo môže pre neho a jeho priaznivcov urobiť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona