Zuzana Čaputová sa stretla so zástupcami cirkví. Čo od nich žiada?

NETKY.SK • 21 Január 2022, 11:44 • 3 min
Zuzana Čaputová sa stretla so zástupcami cirkví. Čo od nich žiada?

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v piatok diskutovala so zástupcami cirkví a náboženských spoločností o tom, ako prispieť k zmierneniu napätia v spoločnosti a jej zjednoteniu. Podľa nej je to dôležitá a ústredná téma tohto roka.

slovakia

left justify in out

„Myslím, že by pomohlo, keby sme našu spoločnosť zjednodušene nevnímali iba v dvoch extrémnych polaritách ľudí, ktorí chcú spolu iba bojovať, pretože medzi nimi je veľká skupina, ktorí hľadajú, ktorí chcú počúvať,“ vyhlásila. Zdôraznila tiež význam súdržnosti pri zdolávaní kríz.

 

 

Hlava štátu vyzvala ľudí pôsobiacich vo verejnom priestore, aby sa pokúsili byť jednotní v hodnotách, ktoré sa snažia žiť a reprezentovať, aj pri zachovaní pestrosti názorov. „O názoroch sa dá diskutovať, v hodnotách skúsme byť jednotní.“ Piatková diskusia so zástupcami rôznych náboženstiev podľa prezidentky symbolicky reprezentovala jednotu v spoločnosti.

 

Prečítajte si tiež: Prezidentka deklarovala podporu zlepšeniu podmienok záchranných zložiek

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies