Župní cestári začali so sanáciou cesty v Modre

NETKY.SK • 22 Máj 2024, 17:41 • 2 min
Župní cestári začali so sanáciou cesty v Modre

MODRA - Správca župných komunikácií II. a III. triedy Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja sa dnes pustil do opravy vozovky na uliciach Dolná a Štúrova na ceste II/502 v Modre. Ide o sanáciu neúnosného podložia, v dôsledku ktorého došlo lokálne na vozovke k sieťovým rozpadom a následne vzniku trhlín, koľají, hrboľov a deformácií.

slovakia

left justify in out

„Župa pokračuje v komplexných rekonštrukciách regionálnych ciest, ktoré vodičom prinesú vyšší komfort aj bezpečnosť. Tie prebiehajú postupne vo všetkých okresoch kraja,“ priblížil predseda BSK Juraj Droba.

V rámci opravy budú odstránené konštrukčné a podkladné vrstvy vozovky. Podložie cesty bude v mieste výskytu porúch vymenené v šírke 1 m a hrúbke 50-60 cm. Pôvodné podkladné vrstvy sa nahradia CBGM 5/6 hrubým 20 cm. Konštrukčné vrstvy vozovky budú obnovené z modifikovaných asfaltov na celú šírku jazdného pruhu v skladbe: ložná vrstva 6 cm a obrusná vrstva 4 cm.

Predpokladaný čas trvania prác je štyri týždne. Doprava bude striedavo riadená v jednom jazdnom pruhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: BSK, Foto: BSK (ilustračné foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies