Zubné ambulancie sú na omikron pripravené, pacient sa musí vždy objednať

NETKY.SK • 27 Január 2022, 10:24 • 2 min
Zubné ambulancie sú na omikron pripravené, pacient sa musí vždy objednať

BRATISLAVA – Zubné ambulancie sú na variant omikron pripravené, pracujú vo zvýšenom hygienickom štandarde. Pacienti sa však musia objednávať nielen na preventívne prehliadky či ošetrenia, ale aj v prípade, ak ide o akútny stav. Vo štvrtok to uviedol prezident Slovenskej komory zubných lekárov (SKZL) Igor Moravčík.

slovakia

left justify in out

„Dôvodom potreby telefonického objednávania je, aby sa nám pacienti v čase pandémie nezhlukovali v ambulanciách, aby sme zvládli manažment pacienta,“ vysvetlil Moravčík. Pre zvýšený nápor na telefonické linky zubárov vyzval pacientov k trpezlivosti v prípade, ak sa svojmu lekárovi hneď nedovolajú. „Ak sa len tak pacient vyberie k zubárovi, ľahko sa môže stať, že ho lekár neošetrí kvôli iným objednaným pacientom. Navyše, niektoré veci vieme vyriešiť telefonicky,“ priblížil Moravčík.

 

img

 

Pripomenul, že pacienti majú aj tento rok nárok na bezplatnú preventívnu zubnú prehliadku, aj keď ju neabsolvovali minulý rok. Dôvodom je pretrvávajúca pandémia a snaha zubárov predísť tlaku pacientov na preventívne prehliadky na konci roka. „Preventívna prehliadka nie je len o kontrole zubov, lekár pozerá celkovú štruktúru ústnej dutiny, ďasná či uzliny a podľa toho stanoví terapeutický plán. Prosím však pacientov, aby nechodili k zubárovi, ak majú príznaky ochorenia,“ zdôraznil Moravčík.

 

Možno vás zaujme: Bostonská nemocnica odmietla transplantáciu srdca nezaočkovanému pacientovi



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies