Zobral expolicajt Martin Kučerka úplatky od bývalého riaditeľa národnej jednotky finančnej polície?

NETKY.SK • 26 Máj 2021, 09:52 • 2 min
Zobral expolicajt Martin Kučerka úplatky od bývalého riaditeľa národnej jednotky finančnej polície?

BRATISLAVA - Expolicajt Martin Kučerka mal zobrať úplatok od bývalého riaditeľa národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernarda Slobodníka.

slovakia

left justify in out

Kučerka mal prijať úplatky vo výške viac ako 70-tisíc eur. Prvých 20-tisíc mal expolicajt dostať v súvislosti s vyšetrovaním podozrivých kšeftov s odpočtami dane z pridanej hodnoty. Ďalšie peniaze žiadal pri vyšetrovaní podozrivých obchodov s palivami. Podľa portálu noviny.sk sa expolicajt ku skutkom priznal počas výsluchu.

 

Peniaze od Bernarda Slobodníka mal expolicajt obdržať za zahľadenie vyšetrovania podozrení na kšefty s daňami, ktorým čelil Štefan Žiga, rodinný príslušník exministra hospodárstva Petra Žigu. Úplatok Slobodníkovi podľa polície údajne dal nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

 

Prečítajte si tiež: Peter Pellegrini vyzval Matoviča k vysvetleniu, prečo bol vlani navýšený rozpočet SIS o 15 miliónov eur

 

Ďalší úplatok v sume 50-tisíc Kučerka zobral od Slobodníka za to, že dvojica zariadila podozrivým obchodníkom s palivami, že NAKA u nich nebude vykonávať domové prehliadky a nezadrží ich. Vyšetrovateľ im nakoniec iba doručil uznesenie o obvinení.

 

Mohlo by vás zaujímať: Matovič priznal stretnutia s obvineným Bernardom Slobodníkom! Čo spolu riešili?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies