Zemetrasenie v Taliansku: Evakuovali 39 rodín aj ženskú väznicu

NETKY.SK • 21 Máj 2024, 15:40 • 2 min
Zemetrasenie v Taliansku: Evakuovali 39 rodín aj ženskú väznicu

RÍM - V dôsledku zemetrasení, ktoré v noci na utorok zaznamenali v oblasti sopečnej kaldery Campi Flegrei (Flegrejské polia) neďaleko Neapola, úrady v meste Pozzuoli evakuovali z 13 domov 39 rodín. Preventívne evakuovali aj 140 väzenkýň v tamojšej ženskej väznici. Informáciu priniesla ANSA.

slovakia

left justify in out

Väznica je jednou z budov, ktoré utrpeli menšie škody v podobe trhlín v stenách a či odpadnutia kusov muriva. Väzenkyne dočasne premiestnili do iných zariadení v regióne.
 
V športovom centre v štvrti Monterusciello v meste Pozzuoli úrady zriadili recepciu, kde cez noc prespalo 80 vystrašených obyvateľov, ďalší nocovali v autách.
 
Napriek tomu sa mnohí miestni obyvatelia sťažovali na chaos, ktorý nasledoval po tzv. zemetrasnom roji, počas ktorého sa od pondelka večera zaznamenalo približne 160 otrasov vrátane jedného s magnitúdou 4,4, najsilnejšieho za posledných 40 rokov. V Pozzuoli a ďalších mestách v oblasti sú v utorok školy preventívne zatvorené.
 
V oblasti Flegrejských polí ležiacich západne od Neapola platí už jedenásť rokov žltý výstražný stupeň. Zvýšená seizmická aktivita je pravdepodobne spojená s javom známym ako bradyseizmus, keď zemský povrch pomaly stúpa alebo klesá v závislosti od cyklu, spôsobeného plnením alebo vyprázdňovaním podzemných magmatických komôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: ANSA, Foto: Ľudia sa zhromažďujú na ulici po zemetrasení / AP
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies