Vydražili skúter, na ktorom francúzsky exprezident tajne jazdil za milenkou. Cena: 22 500 eur

NETKY.SK • 27 Máj 2024, 10:46 • 2 min
Vydražili skúter, na ktorom francúzsky exprezident tajne jazdil za milenkou. Cena: 22 500 eur

PARÍŽ - Ojazdený skúter dosiahol na aukcii až päťcifernú hodnotu, lebo ho používal niekdajší šéf Elyzejského paláca. Konkrétne preto, že na ňom jazdil za herečkou, s ktorou bol neverný svojej družke.

slovakia

left justify in out

„Je to najslávnejší skúter vo Francúzsku," poznamenala agentúra AFP. François Hollande sa ňom v Paríži vozil za milenkou Juliou Gayetovou do jej bytu.
 
 V druhej polovici roku 2013 sa začali šíriť chýry, že prezident údajne podvádza televíznu moderátorku Valériu Trierweilerovú, ktorá po jeho boku de facto vystupovala v úlohe prvej dámy Francúzska.  V januári 2014 sa však bulvárny časopis Closer postaral o senzáciu. Zverejnil fotografie Hollanda, ako sedel na skútri za ochrankárom, ktorý ho viezol do bytu jeho milenky Gayetovej.
 
Trierweilerová sa psychicky zrútila. Nevera viedla k jej rozchodu s Hollandom. Ten zostal žiť s herečkou. Po niekoľkých rokoch spoločného života sa rozhodli zosobášiť, svadbu mali pred dvomi rokmi. Hollande má 69 rokov, Gayetová je o 17 rokov mladšia.
 
Skúter teraz ponúkla do dražby francúzska aukčná spoločnosť Rouillac. Vyvolávaciu cenu stanovila na 10-tisíc eur. „Na trhu ojazdených vozidiel by stál od 1 300 do 4 000 eur, ale toto je Rolls-Royce medzi skútrami," poznamenal pre AFP Aymeric Rouillac, dražiteľ z firmy. Skúter vydražil Denis Breheret, ktorý má v meste Jallais múzeum automobilov. Skúter typu Piaggio MP3 125 od talianskeho výrobcu kúpil na aukcii za 22 500 eur.
 
Hollande nevlastnil tento skúter, patril do vlastníctva Elyzejského paláca. Prezidentská kancelária sa rozhodla predať ho v roku 2015, keď robila aukciu prebytočného majetku. Trojkolesový Piaggio MP3 125 sivej farby, na ktorom Hollande jazdil za Gayetovou, je typ bežného skútru, ktorý ľudia používajú v mestách. Najazdených má 34-tisíc kilometrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AFP, pravda.sk, Foto: Francúzsky exprezident François Hollande so Julie Gayetovou. Zosobášili sa v roku 2022/AP/Ian Langsdon
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies