Volvo: Stanovisko k náboru ľudí vo Valalikoch

NETKY.SK • 4 Jún 2024, 19:26 • 2 min
Volvo: Stanovisko k náboru ľudí vo Valalikoch

VALALIKY - Všetky práce na výstavbe automobilky Volvo neďaleko Košíc postupujú ako majú a etapy výstavby napredujú. Priorita automobilky je lisovňa a lakovňa, v ktorých budú inštalované komplexnejšie zariadenia.

slovakia

left justify in out

"V lisovni je skelet budovy dokončený, prebiehajú práce na fasáde a strešnom plášti, montujú sa strešné svetlíky a realizujú sa podzemné konštrukcie. V lakovni sa montuje prefabrikovaný skelet a inštaluje sa strešná izolácia a trapézové plechy," spresnil za Volvo Car Slovakia Martin Seman.

"Na konci budúceho roka začneme s veľkým náborom zamestnancov, aby sme mali dostatok času na ich zaškolenie pre výrobu. Začiatkom roka 2026 spustíme prvé testovacie série, ktoré budeme postupne rozširovať, aby sme na konci roka 2026 mohli začať s plnohodnotnou sériovou výrobou," doplnil Seman.

Volvo chce produkovať 250-tisíc vozidiel ročne. Pri plnej prevádzke by malo pracovať päťtisíc ľudí. Investícia je jednou z najvýznamnejších v automobilovom sektore a zároveň najvýznamnejším projektom na východnom Slovensku. Náklady sa vyšplhajú až na 1,2 miliardy eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: ta3.com, Foto: carmagazine.uk
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies