Volebné moratórium bude trvať najmenej o 3 hodiny dlhšie

NETKY.SK • 8 Jún 2024, 13:27 • 2 min
Volebné moratórium bude trvať najmenej o 3 hodiny dlhšie

BRATISLAVA - Volebné moratórium v súvislosti s voľbami do EP, ktoré sa konajú tento víkend, bude na Slovensku trvať o tri hodiny dlhšie. Dôvodom je prerušenie hlasovania v Palárikove v súvislosti s bezpečnostným incidentom. V jednej z volebných miestností bol nájdený biely prášok.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii sa k predmetnému incidentu z pohľadu dôsledkov vyjadrili o. i. aj Eduard Burda, predseda štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán a Ľubomír Solák, prezident Policajného zboru, ktorí sa zhodli na tom, že: "Čas volieb v tomto okrsku a v tých ďalších priľahlých sa predĺži v túto chvíľu minimálne o tri hodiny, to znamená, že aj samotné moratórium sa predlžuje o tri hodiny,".

Solák uviedol, že odobranú vzorku bieleho prášku bolo potrebné zaistiť a zaslať na analýzu. Nedomnieva sa, že by išlo o nebezpečný materiál, ale nechce robiť ani žiadne predčasné závery a rozhodnutia.

Polícia údajne riešila aj sériu ďalších incidentov, no žiadne také, ktoré by pokojný priebeh volieb narúšali podľa neho zaznamenané neboli. Dohľad nad pokojným priebehom volieb ako aj zaisťovanie bezpečnosti momentálne vykonáva približne 1300 policajtov. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Matej Kasanický
Zdroj: teraz.sk, Foto: Eduard Burda / TASR
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies