Vo Francúzsku napokon iba mierne sprísnili existujúce obmedzenia

NETKY.SK • 19 Marec 2021, 09:15 • 2 min
Vo Francúzsku napokon iba mierne sprísnili existujúce obmedzenia

PARÍŽ - Francúzska vláda napriek alarmujúcej situácii v nemocniciach a nárastu počtu pacientov s ochorením COVID-19 vo štvrtok napokon upustila od tvrdého lockdownu.

slovakia

left justify in out

Premiér Jean Castex ohlásil nové obmedzenia a skrátil zákaz vychádzania o hodinu.

 

img


Úrady podporujú pobyt ľudí na čerstvom vzduchu, čo znamená, že ľudia žijúci v parížskom regióne a na severe krajiny môžu stráviť na prechádzke koľko chcú, ale musia sa zdržiavať iba v okruhu 10 kilometrov od bydliska.

 

img

Najbližšie štyri týždne budú zatvorené menej dôležité obchodné prevádzky okrem kníhkupectiev. Bude zakázané cestovanie medzi dotknutými regiónmi, až na výnimky zo závažných dôvodov.

Castex uviedol, že Francúzsko čelí „tretej vlne“ pandémie. Až tri štvrtiny nových prípadov spôsobil nákazlivejší britský variant. V metropolitnej oblasti Paríža dosiahla miera infikovanosti hodnotu viac ako 420 nakazených na 100-tisíc obyvateľov, pričom na celonárodnej úrovni je tento ukazovateľ 250 chorých na 100-tisíc ľudí.

 

Prečítajte si: Situácia sa zhoršuje i vo Francúzsku. Chystajú ďalšie obmedzenia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies