Vláda schválila preplatenie výdavkov vynaložených na vykonávanie povodňových záchranných prác

NETKY.SK • 20 November 2023, 19:00 • 2 min
Vláda schválila preplatenie výdavkov vynaložených na vykonávanie povodňových záchranných prác

BRATISLAVA - Ministerstvu vnútra ako spolupredkladateľovi Správy o priebehu a následkoch povodní na území Slovenskej republiky v období od januára do konca júna 2023 bolo na dnešnom rokovaní vlády schválené uvoľnenie finančných prostriedkov na preplatenie výdavkov spojených s povodňovými záchrannými prácami. Samosprávy tak prostredníctvom okresných úradov dostanú takmer 650-tisíc EUR.

slovakia

left justify in out

Povodňové záchranné práce boli vykonávané na záchranu životov, zdravia, majetku, kultúrneho dedičstva a životného prostredia v čase nebezpečenstva vzniku, počas a po povodni na ohrozených alebo zaplavených územiach. Po overení príslušnými komisiami okresných úradov boli tieto žiadosti na preplatenie výdavkov zosumarizované sekciou krízového riadenia a predložené gestorovi zákona o ochrane pred povodňami, ministerstvu životného prostredia. 


Finančné prostriedky budú pridelené a ďalej poskytnuté miestnym samosprávam v územnej pôsobnosti okresných úradov v Trnave, Trenčíne, Nitre, Žiline, Banskej Bystrici, Prešove a Košiciach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR, Foto: Depositphotos (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies