Vietnam sa cíti koronavírusom ohrozený, 10 000 ľudí je v karanténe

NETKY.SK • 13 Február 2020, 08:19 • 2 min
Vietnam sa cíti koronavírusom ohrozený, 10 000 ľudí je v karanténe

VINH PHUC - Vo Vietname dali pre obavy zo šírenia nového koronavírusu do karantény dediny v blízkosti hlavného mesta Hanoj s celkovo 10 000 obyvateľmi. V oblasti nazývanej Son Loi totiž zistili šesť prípadov nového koronavírusu. Uviedol to vietnamské ministerstvo zdravotníctva.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prvá hromadná

Uzavretie oblasti Son Loi, približne 40 kilometrov od Hanoja, je prvou hromadnou karanténou mimo Číny, odkedy sa vírus koncom minulého roku objavil v stredočínskom meste Wu-chan.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Trung tâm Tin tức VTV24 (@vtv24news),

 

Kontrolné stanovištia

"Od 13. februára 2020 s okamžitou platnosťou umiestnime do izolácie a karantény oblasť epidémie Son Loi," napísalo vietnamské ministerstvo vo svojom vyhlásení. "Časový rámec... je 20 dní," spresnilo. Son Loi je farmársky región pozostávajúci z niekoľkých dedín. Vo štvrtok okolo tejto oblasti zriadili kontrolné stanovištia. Zdravotníci v ochranných oblekoch tu rozstrekovali na vozidlá dezinfekčné prostriedky.

 

img

 

16 potvrdených prípadov

Úrady odporučili obyvateľom, aby sa vyhýbali veľkým zhromaždeniam. Ich život epidémia vážne postihla. Vo Vietname, ktorý má s Čínou priepustnú hranicu, je 16 potvrdených prípadov vírusu SARS-CoV-2 (predtým 2019-nCoV), ktorý spôsobuje ochorenie pomenované COVID-19, šesť z nich v spomínanej samosprávnej oblasti Son Loi.

 

img

 

Opatrenia voči Číne

Vietnam zakázal všetky prílety a odlety z pevninskej Číny v snahe zabrániť šíreniu vírusu. Takisto pozastavil vydávanie nových turistických víz pre čínskych štátnych príslušníkov alebo cudzincov, ktorí boli posledné dva týždne v Číne. Epidémii tam už podľahlo vyše 1350 ľudí a takmer 60 000 ďalších sa nakazilo.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies