VIDEO: Zuzana Čaputová: Potrebujeme lockdown, boj s pandémiou prehrávame

NETKY.SK • 23 November 2021, 13:00 • 2 min
VIDEO: Zuzana Čaputová: Potrebujeme lockdown, boj s pandémiou prehrávame

BRATISLAVA - Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová sa vyjadrila k aktuálnej pandemickej situácii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Prehrávame. Sme najhoršia krajina na svete v počte novonakazených. Nemocnice sú na hrane kapacít, musia obmedzovať aj bielu medicínu, lekári, sestry a zdravotníci sú vyčerpaní a prosia o pomoc. A miesto vďaky sa im dostáva tiež vyhrážok, znevažovania a osočovania. Toto sa nedá pochopiť," vyhlásila v utorok po návšteve nemocnice v bratislavskom Ružinove prezidentka SR Zuzana Čaputová.

 

img

  

Čaputová skonštatovala, že sa nachádzame v alarmujúcom stave. Priznáva, že lockdown je nepopulárne opatrenie, považuje ho ale za "absolútne nevyhnutné". "Sme na tom tak zle, že takéto opatrenie, ktoré odborníci odporúčajú, sa musí dotknúť všetkých," dodala. Pripustila, že takéto opatrenie je neférové voči ľuďom, ktorí sa správali zodpovedne, dodržiavali opatrenia a dali sa zaočkovať.

 

 

"Potrebujeme zaviesť lockdown na nevyhnutnú dobu, zvýšiť počet zaočkovaných a po zlepšení situácie prejsť na model, kde byť vakcinovaný sa oplatí."

 

Ten by sa mal podľa nej dotknúť všetkých. Hovorí o potrebe zmeny prístupu. Poukázala na množstvo hospitalizovaných, obetí, na ľudí zomierajúcich na umelých pľúcnych ventiláciách a vyčerpaných zdravotníkov. Vyzvala na stopnutie šírenia "bludov o covide". Verí, že keď nepriaznivá situácia pominie, zodpovednosť ľudí sa následne zohľadní. Prezidentka je taktiež sklamaná z toho, že zdravotnícky personál musí napriek obrovskej snahe čeliť vyhrážkam a nenávisti.

 

Súvisiaci článok: Premiér sa zaoberá možnosťou trojtýždňového lockdownu pre všetkých obyvateľov!

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies