Pakistan: Do rieky sa zrútila dodávka – 16 obetí, z toho 9 detí + VIDEO

NETKY.SK • 10 Jún 2024, 14:12 • 3 min
Pakistan: Do rieky sa zrútila dodávka – 16 obetí, z toho 9 detí + VIDEO

ISLAMABAD - Šestnásť ľudí, najmä detí, zahynulo v hornatom regióne Kašmír pri nehode dodávky, ktorá sa zrútila do rieky. Uviedli to pakistanské úrady. Informovala o tom AP.

slovakia

left justify in out

K nehode došlo v nedeľu v údolí Neelam, informoval pakistanský Úrad pre riadenie katastrof. Dodal, že medzi obeťami je deväť detí a štyri ženy. Zranenia utrpeli štyria ľudia, ktorým sa podarilo z dodávky vyskočiť pred pádom do rieky.
 
Miestne úrady uviedli, že potápačom sa zatiaľ podarilo nájsť šesť mŕtvych tiel, po ďalších pátrajú. Podľa polície neexistuje šanca na nájdenie preživších.
 
Hornatý región Kašmír je rozdelený medzi Indiu a Pakistan od roku 1947, keď vyhlásili nezávislosť po odchode britskej koloniálnej správy. Obe krajiny spravujú osobitné časti tohto regiónu, no nárokujú si ho ako celok.

Dopravné nehody sú v Pakistane časté v dôsledku zlej cestnej infraštruktúry a nedodržiavania dopravných a bezpečnostných predpisov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AP, Foto: YouTube / Farrukh A. Qureshi
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies