VIDEO Tomi Kid pomáha ťažko chorej Vaneske: Je ako živé striebro

NETKY.SK • 27 November 2017, 21:01 • 3 min
VIDEO Tomi Kid pomáha ťažko chorej Vaneske: Je ako živé striebro

BRATISLAVA - Pomôžte aj vy Vaneske, malému dievčatku a zároveň veľkej bojovníčke, ktorá trpí zhubným nádorovým ochorením. Viem, že nemôžem zachrániť celý svet, no rozhodol som sa jej pomôcť, hovorí známy slovenský boxerista Tomi KID Kovács.

slovakia

left justify in out

Tomi KID Kovács sa po ukončení kariéry profesionálneho boxera začal naplno venovať trénovaniu detí a mladých športovcov. Založil KO Box Club Galanta, kde trénuje možno ďalších budúcich šampiónov, no okrem toho sa snaží pomáhať deťom, ktoré to potrebujú po sociálnej, či zdravotnej stránke.

 

Žiaľ, na Slovensku je aj mnoho detičiek, ktoré vo svojom živote musia bojovať so zákernými a vážnymi chorobami. Tomi navštevuje detské oddelenia v nemocniciach, kde sa snaží deti a ich rodičov rozveseliť aj napriek ťažkej situácii, v ktorej sa nachádzajú, obdarovať ich milými a funkčnými darčekmi. Deti sa pri spoločných stretnutiach usmievajú a tešia, že sa môžu spolu rozprávať, fotiť a hrať. Tomi im zároveň rozpráva príbehy o svojich zverencoch, ktorí si tiež prešli ťažkými životnými situáciami. 

 

„Motivujeme ich k pozitívnemu mysleniu a tomu, že sa nikdy nemajú vzdávať svojich snov, ktoré stále môžu vo svojom živote dosiahnuť, pretože práve oni sú najsilnejší bojovníci. Rovnako sa snažíme podporiť aj rodičov detí, ktorí to tiež potrebujú a mnoho z nich má môj obdiv za to, ako dokážu zvládať tieto situácie.“

 

Pri poslednej návšteve detskej onkológie v Bratislave Tomi spoznal mladú mamičku s dcérkou Vaneskou. Vaneska má len 17 mesiacov a trpí diagnózou zvanou Neuroblastóm. Neuroblastóm patrí medzi zhubné nádorové ochorenia a je typický pre detský vek. Vaneska trpí štádiom 4S - deti do jedného roku, keď je zasiahnutá aj pečeň a kostná dreň. Vo Vaneskinom prípade je toho veľa - je to pečeň, obličky, kostná dreň, panvová kosť, obidve lakte, kolená, rebrá ,chrbtica, miecha. Otec sa k Vaneske nehlási a s ťažkým osudom musia bojovať samé dve.

 

„Počas mojej návštevy na onkológii som videl jedno krásne živé dieťa, ktoré bolo mimoriadne aktívne. Nikdy by som nepovedal, že jej skoro celé telíčko je napadnuté chorobou. Viem, že nemôžem zachrániť celý svet, no rozhodol som sa Vaneske a jej mame pomôcť,“ hovorí Tomi.

 

Liečba si vyžaduje veľké finančné náklady, ktoré musí mladá mamička zvládať sama, preto Tomi založil Vaneske účet v banke a prostredníctvom svojej fanpage vyzval svojich fanúšikov, aby pomohli. Ľudia môžu zasielať svoje príspevky na účet a počas Majstrovstiev SR v boxe v termíne 1. – 3.12.2017, všetky vyzbierané peniažky Tomi odovzdá Vaneskinej mamičke Katke.

 

„Ako mi povedala mamička Katka, verím, že chorobu porazíme a odídeme ako víťazi lebo NEMOŽNÉ NEEXISTUJE!“ zdôrazňuje Tomi.

 

V prípade záujmu je ešte stále možné prispieť Vaneske, číslo účtu je SK9711110000006877911019.

 

Na záver Tomi dodáva „Za každý jeden príspevok sme veľmi vďační, každé euro je veľká pomoc a naše bojovníčky a ja si to veľmi vážime.“

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies