VIDEO: Oscary sú rozdané. Will Smith sa postaral o poriadny rozruch!

NETKY.SK • 28 Marec 2022, 06:10 • 2 min
VIDEO: Oscary sú rozdané. Will Smith sa postaral o poriadny rozruch!

LOS ANGELES - Sošky si odniesli napríklad aj Jane Campionová, Jessica Chastainová, Ariana DeBoseová, Billie Eilish, Finneas O'Connell a ďalší.

slovakia

left justify in out

Oscara, cenu americkej Akadémie filmových umení a vied (AMPAS), v kategórii Najlepší film získala v noci na pondelok snímka Coda. V rámci 94. ročníka odovzdávania Oscarov v Los Angeles si cenu za Najlepšiu réžiu odniesla novozélandská režisérka Jane Campionová, a to za psychologickú westernovú drámu The Power of the Dog (Sila psa). 

 

 

Will Smith získal Oscara za Najlepší mužský herecký výkon vo filme King Richard. Smith sa postaral aj o rozruch. Komikovi Chrisovi Rockovi dal na pódiu poriadnu facku po tom, ako žartoval o vzhľade jeho manželky. Následne zakričal, aby si meno jeho ženy Jady Pinkett nebral do úst, pričom použil aj vulgarizmus. Pri preberaní ceny sa ospravedlnil akadémii, Rocka však nespomenul. Uviedol tiež, že vo filme King Richard stvárnil Richarda Williamsa, otca Venus a Sereny Williamsových, ktorého úlohou bolo chrániť jeho rodinu

 

 

Oscara v kategórii Najlepšia herečka v hlavnej úlohe získala Jessica Chastainová za účinkovanie vo filme The Eyes of Tammy Faye (Očami Tammy Faye). Ariana DeBoseová získala Oscara pre Najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe v snímke West Side Story.

 

Nepočujúci herec Troy Kotsur získal cenu za Najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe vo filme Coda. Encanto: Čarovný svet vyhlásili za Najlepší animovaný film. Japonský film Drive My Car získal cenu pre Najlepší cudzojazyčný filmCenu za pôvodný scenár k filmu Belfast získal Kenneth Branagh.

 

Prečítajte si tiež: V Bratislave rozdali Radio_Head Awards 2021. Bolo aj prekvapenie!

 

Sian Hederová získala Oscara za Najlepší adaptovaný scenár k filmu Coda. Cenu za kostýmy si odniesla Cruella. Sošky za zvuk, hudbu, strih, vizuálne efekty, výpravu a kameru získala sci-fi snímka Duna. Najlepším dokumentom je Summer of Soul. 

 

 

Ceny získali aj krátkometrážny dokumentárny film The Queen of Basketball, animovaný krátkometrážny film The Windshield Wiper a krátky film The Long Goodbye.

 

Cenu za Najlepšiu pôvodnú pieseň získali Billie Eilish a Finneas O'Connell, a to za skladbu No Time to Die z bondovky Nie je čas zomrieť (2021). 

 

 

Možno vás zaujme: REPORTÁŽ Sexsymbol Marek Vašut si po prvýkrát zahral otca a Netkám prezradil, prečo už nerozpráva po slovensky!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies