V Togu zadržali českého lekára pre podozrenie zo špionáže

NETKY.SK • 14 November 2012, 09:59 • 2 min
V Togu zadržali českého lekára pre podozrenie zo špionáže

V Togu zadržali českého lekára pre podozrenie zo špionáže - Zaujímavosti Existuje prísľub, že by sa český občan v najbližších dňoch mal dostať na slobodu, vyplýva zo slov hovorcu českého rezortu zahraničných vecí Víta Kolářa pre internetový server iDNES.

slovakia

left justify in out

Existuje prísľub, že by sa český občan v najbližších dňoch mal dostať na slobodu, vyplýva zo slov hovorcu českého rezortu zahraničných vecí Víta Kolářa pre internetový server iDNES.cz.

 O zatknutí českého lekára-študenta doktorandského študijného programu na Univerzite v Hradci Králové v hlavnom meste afrického štátu Togo informoval v utorok večer internetový server iDNES.cz.

img
 


Zatknutie MUDr. Radima Tobolku, ku ktorému došlo v Lomé v sobotu ráno pre podozrenie zo špionáže, môže podľa vyjadrenia hovorcu spomínanej univerzity Ondřeja Tikovského súvisieť s výskumným projektom, na ktorom Tobolka študoval tamojšie politické strany a systém.

Vzniknutú situáciu rieši české ministerstvo zahraničných vecí, Tobolka by sa v priebehu niekoľkých dní mal dostať na slobodu.

Až dnes sa českému veľvyslancovi, ktorý sa do Lomé presunul z Ghany, podarilo spojiť so zadržaným, ako aj s predstaviteľmi polície, justície a tajnej služby. Existuje prísľub, že by sa český občan v najbližších dňoch mal dostať na slobodu, vyplýva zo slov hovorcu českého rezortu zahraničných vecí Víta Kolářa pre internetový server iDNES.cz.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies