VIDEO V Seredi sa odohral jeden výnimočný vianočný príbeh: Pomáhalo sa deťom z detských domovov

NETKY.SK • 4 Január 2019, 10:45 • 2 min
VIDEO V Seredi sa odohral jeden výnimočný vianočný príbeh: Pomáhalo sa deťom z detských domovov

Dobrovoľníci z ECM Trnava a Diakonia ECM Sereď v spolupráci s kresťanským spoločenstvom EL-ŠADDAJ Sládkovičovo zorganizovali počas Vianoc špeciálne predstavenie, v rámci ktorého sa dostalo pomoci deťom z detských domovov.

slovakia

left justify in out

Vianoce sú obdobím, kedy sú si všetci akosi bližší. Stretávajú sa rodiny žijúce často ďaleko od seba, tešia sa zo vzájomnej prítomnosti a obdarúvajú sa nielen vianočnými darčekmi, ale najmä láskou a pozornosťou. Práve v tomto čase možno viac ako inokedy myslíme aj na tých, ktorí nemali také šťastie, aby  najkrajšie sviatky v roku trávili v kruhu svojich milovaných. A keďže pomáhať je ľudské, obzvlášť v tomto čarovnom období roka sa organizujú mnohé podujatia venované pomoci druhým. Inak to nebolo ani v prípade, keď sa dobrovoľníci z ECM Trnava a Diakonia ECM Sereď spolu s kresťanským spoločenstvom EL-ŠADDAJ Sládkovičovo pričinili o nejeden úsmev na tvári.

 

 

V čase tajomného očakávania narodenia malého Ježiška sa v priestoroch sereďského divadla uskutočnilo predstavenie nesúce názov Hansov vianočný príbeh. Hovorilo o láske, nenávisti, samote, ale aj o tom, aké dôležité je vedieť odpúšťať. Zúčastnili sa ho tiež deti z detských domovov, ktorých v závere podujatia čakalo aj milé prekvapenie v podobe pekných darčekov. Pre dobrovoľníkov a členov spoločenstva však niet väčšieho daru, ako vidieť radosť v očiach týchto opustených detí.

 

img

Zdroj: Netky.sk

 

Vianoce sú o rodine a láske, no nie každý sa narodil do prostredia, kde je takejto idylke dopriate. O to krajšie je, že aj v dnešnom uponáhľanom svete, kedy neraz nemáme čas ani sami na seba, sme schopní podať pomocnú ruku tým, ktorí to tak veľmi potrebujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies