V Prahe odovzdali Českých slávikov!

NETKY.SK • 20 November 2021, 09:12 • 2 min
V Prahe odovzdali Českých slávikov!

BRATISLAVA - Počas podujatia sa predstavili napríklad skupina Kryštof, Eva Burešová, Ondřej G. Brzobohatý, Marek Ztracený, Ewa Farna, Kapitán Demo, Jan Bendig, Zdeněk Godla, Rytmus a ďalší.

slovakia

left justify in out

V pražskom Hudobnom divadle Karlín rozdali v piatok ceny v ankete Český slávik. Večerom sprevádzala moderátorská dvojica Ondřej Sokol a Aleš Háma, ktorým sa podarilo spestriť náladu niekoľkými vtipnými vsuvkami. V kategórii Speváčka roka skončila na 3. mieste Eva Burešová, ktorá priznala, že ju cena veľmi potešila, keďže má stále pocit, že ju veľa ľudí nepozná.

 

Striebornú sošku si odniesla Lucie Bílá, ktorá prišla v bielom kostýme. „Ako rada vás všetkých vidím. Mala som pocit, že v časoch virtuálnej reality bude pre mňa slávičia klietka už zatvorená. V tejto dobe má pre mňa toto striebro cenu zlata,“ vyhlásila a poďakovala sa rodine, priateľom a svojmu tímu.

 

 

 

Po nej prišla na pódium herečka a niekdajšia manželka prezidenta Václava Havla Dagmar Havlová a odovzdala sošku s novým dizajnom víťazke kategórie, ktorou sa stala Ewa Farna. „Tento rok je to už 15 rokov odvtedy, ako som tu stála po prvý raz. Písali o mne, že som produkt z Poľska s krátkou dobou trvanlivosti a teraz mám tú česť prevziať si Zlatého slávika,“ uviedla tehotná interpretka so slzami v očiach.

 

Prečítajte si tiež: ROZHOVOR s Luckou Vondráčkovou o jej famóznom návrate do sveta hudby

 

Spomedzi kapiel skončila na 3. priečke rocková stálica českej scény Kabát. Líder Josef Vojtek sa poďakoval fanúšikom za skvelú atmosféru počas letných koncertov. O niečo lepšie sa v ankete darilo kapele Kryštof, ktorá bola druhá. Trofej pre víťaza získala pomerne mladá kapela Mirai, ktorá len nedávno vydala nový album Maneki Neko. Jej líder priznal, že je to pre nich veľká česť, keďže skladby od nominovaných skupín si hrávali na gitarách počas výletov.

 

 

Objavom roka sa stal mladý pesničkár Michal Horák, ktorý sa poďakoval rodičom a všetkým, ktorí mu poslali hlasy. Sošku za najstreamovanejšiu skladbu v rámci ČR si pripísal na konto Viktor Sheen za pieseň Rozdělený světy. Na pódiu sa však neukázal. Najobľúbenejšou skladbou poslucháčov Rádia Impuls sa stala Moje milá od Mareka Ztraceného.

 

Ten počas večera získal aj ďalšie 2 ceny. Jednou z nich bola soška pre Speváka roka, ktorú v minulosti s prehľadom získaval Karel Gott. Práve jeho manželka Ivana Gottová odovzdala cenu Ztracenému, ktorý ju zase poslal do hudobného neba svojmu predchodcovi. Na 2. mieste skončil Pokáč, na 3. priečke Richard Krajčo, ktorý vyhlásil, že sa cíti byť viac lídrom kapely Kryštof ako spevákom.

 

 

Večer sa nezaobišiel bez kontroverznej situácie, o ktorú sa postaral víťaz v kategórii Hip hop a rap Řezník. Zamaskovaný raper sa síce poďakoval fanúšikom za hlasy, no požiadal ich, aby mu už ďalšie nikdy neposielali, pretože anketu neuznáva. Českú hudobnú scénu označil za dno a skladby, ktoré ponúka, sa podľa neho nedajú počúvať. Uviedol, že v Čechách je veľa mladých, progresívnych umelcov, ktorí však v sále počas večera nesedeli. Vybavil si tiež účty s predchádzajúcimi organizátormi ankety, ktorí vyradili Řezníka z ankety. Na 2. mieste v tejto kategórii skončil Marpo a Bronzového slávika dostal Raego, ktorý len nedávno poskytol rozhovor Netkám.

 

K téme: ROZHOVOR s raperom Raegom: Donedávna som premýšľal, že by som vstúpil do armády, pretože som sa chcel začleniť

 

Na ostré slová Řezníka neskôr reagovala Monika Bagárová. „Podľa mňa je pán Řezník zhnitá, plesnivá osoba, ktorá sa ukrýva za masku a nemá odvahu ukázať svoju tvár. Nečudujem sa. Nechceme vás stretávať. Vy, moji drahí kolegovia, ste úžasní muzikanti a talentovaní ľudia. Vážim si vás a myslím si, že sme skvelá scéna,“ vyhlásila, čím si vyslúžila veľký potlesk.

 

Na záver podujatia fanúšikovia spoznali aj Absolútneho slávika, ktorým sa stal Marek Ztracený s celkovým počtom hlasov 48 048. „Neviem, čo sa teraz očakáva. Všetkých pozývam na drink. Stále budem ten trocha strelený chalan,“ povedal.

 

 

Počas večera si zaspomínali na zosnulého Mira Žbirku. Jeho skladbu Fair Play zahral na klavíri na intímne osvetlenom pódiu pod veľkou fotografiou speváka Marián Čekovský. Po poslednom tóne sa všetci prítomní postavili a uctili si jedinečného muzikanta potleskom. Galavečer ukončila prehliadka piesní Karla Gotta v podaní Moniky Absolonovej, Petra Kolářa alebo Markéty Konvičkovej.

 

Fanúšikovia môžu ešte hlasovať v kategórii Večný slávik. Hlasy je možné posielať do 21. decembra.

 

Prehľad víťaziek a víťazov v ankete Český slávik 21:

 

Absolútny slávik: Marek Ztracený

Objav roka: Michal Horák

Najstreamovanejšia česká skladba: Viktor Sheen - Rozdělený světy

Najobľúbenejšia skladba poslucháčov Rádia Impuls - Marek Ztracený - Moje milá

 

Speváčka roka:

1. miesto - Ewa Farna

2. miesto – Lucie Bílá

3. miesto – Eva Burešová

 

Spevák roka:

1. miesto - Marek Ztracený

2. miesto – Pokáč

3. miesto – Richard Krajčo

 

Kapela roka:

1. miesto – Mirai

2. miesto – Kryštof

3. miesto – Kabát

 

Hip hop a rap:

1. miesto – Řezník

2. miesto – Marpo

3. miesto – Raego

 

Možno vás zaujme: V Prahe sa konala posledná rozlúčka s Mirom Žbirkom




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies